Boeing 737 fra Jet2.com. (Foto: Jet2.com)

Fly vender om på vej til Spanien

Det britiske lavprisflyselskab Jet2.com beordrede lørdag formiddag syv fly, der var på vej fra Storbritannien til Spanien, til at vende om.

Selvom Storbritannien endnu ikke har skærpet den globale rejsevejledning, som det blandt andet er tilfældet i Danmark og Norge, så har det britiske lavprisflyselskab Jet2.com besluttet ikke at sende gæster flere gæster til Spanien.

Lørdag formiddag var syv Jet2.com-fly fra britiske lufthavne på vej til blandt andet Alicante, Fuerteventura og Málaga, men de vendte pludseligt om og returnerede til de respektive afrejselufthavne i Birmingham, Glasgow, London-Stansted, Manchester, Leeds-Bradford og East Midlands.

Turistfaciliteter er lukket
I Spanien er der indtil videre registreret 5.233 smittetilfælde mens 133 mennesker har mistet livet som følge af COVID-19-sygdommen.

Fredag valgte Spanien at indføre en slags undtagelsestilstand, hvorfor eventuelle turister i landet ikke vil kunne få adgang til de vante faciliteter, der midlertidigt er blevet lukket ned. Det er ifølge det britiske lavprisflyselskab årsagen til, at man indtil videre ikke vil sende flere turister til Spanien.

“På baggrund af de lokale tiltag, der er indført i hele Spanien for at forhindre spredningen af COVID-19, herunder lukning af barer, restauranter, forretninger og aktiviteter inklusive vandsport, har vi taget beslutningen om aflyse alle flyvninger til det spanske fastland, De Baleariske Øer og De Kanariske Øer med øjeblikkelig virkning,” oplyser Jet2.com i en meddelelse.

Selskabet understreger, at det er en kompleks situation, der udvikler sig hurtigt, og derfor er man i øjeblikket ved at igangsætte et nødtrafikprogram, så det vil være muligt at flyve strandede gæster hjem fra Spanien.

Tredjestørste britiske flyselskab
Jet2.com er med omkring 12 millioner årlige passagerer Storbritanniens tredjestørste flyselskab efter British Airways og easyJet. Selskabet har baser i Belfast, Birmingham, East Midlands, Edinburgh, Glasgow, Leeds-Bradford, London-Stansted, Manchester og Newcastle.

Herudover har selskabet baser i Alicante, Palma de Mallorca og Tenerife i Spanien.

 

Relaterede artikler:

SAS flyver videre til New York og Chicago

Italiensk hovedstadslufthavn lukker

Oliestat lukker ned for alle kommercielle fly