Landingsbanen i José Joaquín de Olmedo International Airport i Guayaquil (Foto: Manuel Ramirez ARFF | Twitter)

COVID-19: Politi blokerer landingsbane

Politiet i byen Guayaquil i Ecuador rykkede ud til den lokale lufthavn og blokerede landingsbanen for at håndhæve forbuddet mod ankommende fly som følge af COVID-19.

I øjeblikket florerer en video på de sociale medier, der afslører hvor langt man er klar til at gå for at forhindre en yderligere smittespredning af coronavirus.

I Ecuador besluttede man fra den 17. marts at lukke landets grænser og samtidig indføre et midlertidigt forbud mod ankomster af internatíonale fly til landets lufthavne.

De lokale politimyndigheder i byen Guayaquil, der er Ecuadors største by med 2,1 millioner indbyggere, havde man angiveligt misforstået myndighedsforbuddet, for man valgte resolut med patruljebiler at blokere landingsbanen i José Joaquín de Olmedo International Airport.

Det viste sig dog, at regeringen i første omgang havde tilladt ankommende fly, så strandede rejsende kunne komme hjem fra udlandet og andre dele af landet.

To internationale fly omdirigeret
Den noget usædvanlige aktion blev foreviget af en lokal flyveinstruktør, der i helikopter fløj hen over landingsbanen.

Det forlyder, at lufthavnspersonalet blev noget overrasket over politiets pludselige tilstedeværelse, da man forventede at modtage to ankommende kommercielle fly, der i stedet måtte omdirigeres til andre lufthavne.

Et af flyene var rutenummer IB6453 fra Iberia, der havde været undervejs fra Madrid, og dette fly måtte i stedet omdirigeres til Quito. Et KLM-fly fra Quito, der skulle have foretaget en mellemlanding i Guayaquil, måtte i stedet flyve direkte til Amsterdam.

Hverken politi eller luftfartsmyndigheder har ønsket at kommentere hændelsen over for lokale medier.

 

Relaterede artikler:

Kort nyt om coronakrisen