Ansatte hos airBaltic på vise tatoveringer og piercinger. (Foto: airBaltic | PR)

Flyselskab tillader synlige tatoveringer

Mange flyselskaber har et forbud mod, at personalet viser tatoveringer og piercinger. Nu vælger airBaltic at hylde mangfoldigheden ved at lempe uniformsregulativet.

Hvis man har tatoveringer på steder, hvor de ikke kan tildækkes, vil det i de fleste flyselskaber være vanskeligt at få beskæftigelse som kabinemedarbejder.

Denne politik har flyselskaberne haft i en årrække, da det tidligere var opfattelsen, at personer med tatoveringer, piercinger og specielle frisurer kunne skabe utryghed hos passagererne.

Sådan er det ikke længere, og airBaltic er nu et af de første flyselskaber til at lempe uniformsregulativet for både piloter, kabinepersonale og jordpersonale. Dermed bliver det nu tilladt at vise tatoveringer og piercinger, mens man er tjenestegørende hos det lettiske flyselskab.

“Nu har vi lempet disse regler betydeligt, hvilket gør det muligt for vores personale at demonstrere deres egen individualitet gennem deres tatoveringer, piercing og frisurer, hvis de vælger det, mens de stolt bærer vores stilfulde uniformer. Med det mål at blive endnu mere mangfoldig og inkluderende byder vi velkommen til flere motiverede fagfolk til at slutte sig til vores team,” siger HR-direktør Alīna Aronberga.

Mange tatoverede blandt kabinepersonale
En tidligere undersøgelse hos Thomas Cook Airlines Scandinavia (nu Sunclass Airlines, red.) fra 2011 viste dengang, at omkring 70 til 80 procent af selskabets kabineansatte havde tatoveringer og piercinger, der typiske dækkes med et hvidt plaster eller en langærmet skjorte.

Selvom airBaltic har lempet uniformsregulativet, er det dog ikke alle tatoveringer, som kan tillades. Kabinepersonalet skal nemlig have en venlig og positiv udstråling, og derfor tillades ikke stødende tatoveringer samt tatoveringer i nakke, ansigt og hoved. Disse skal i givet fald tildækkes under tjenesten.

De aktuelle lempelser hos airBaltic har til formål at øge rekrutteringsmulighederne samt at sikre et mere tidssvarende uniformsregulativ, hvor man hylder mangfoldigheden. 

Der findes ingen officielle statistikker for, hvor mange danskere, der har tatoveringer eller piercinger. En undersøgelse fra analysevirksomheden YouGov fra 2013 afdækkende dengang, at omkring 600.000 danskere havde en eller flere tatoveringer. Det er flest kvinder og helt unge, der bliver tatoveret.

 

Relaterede artikler:

PLAY klar med kønsneutrale uniformer

Sådan er det at være cabin crew hos Emirates

Forbud mod synlige ‘tuscher’