Ansatte hos Lufthansa Group. Foto: Lufthansa Group

Flyselskab vil ansætte 13.000 nye medarbejdere i 2024

I lighed med 2023 vil Lufthansa Group i år ansætte omkring 13.000 nye medarbejdere, og der skal blandt andet findes nye piloter, kabineansatte og teknikere.

Lufthansa Group er i den grad på vej tilbage på sporet efter nogle hårde år under coronapandemien.

Den tyske luftfartskoncern ansatte over 13.000 nye medarbejdere i 2023, og i indeværende år har koncernen planer om at ansætte yderligere cirka 13.000 personer for at styrke forretningen.

De nye medarbejdere skal findes inden for en bred vifte af erhverv, lyder det i en pressemeddelelse. Således skal der især ansættes en masse nye piloter, kabineansatte, teknikere og IT-folk, men der bliver blandt andet også brug for nyt jordpersonale på Lufthansas hubs i Frankfurt og München.

Helt konkret oplyser Lufthansa-koncernen, at der skal ansættes over 3.500 i kabinen og cirka 1.000 piloter. Herudover bliver der brug for cirka 2.000 teknikere, 800 elever samt 900 eksperter inden for IT.

Fokus på at være en attraktiv arbejdsplads
Lufthansa-koncernen lægger stor vægt på, at der løbende ansættes et tilstrækkeligt antal medarbejdere for at kunne yde den bedste service til de værdsatte kunder.

”I en branche som vores afhænger succes af dem, der gør deres bedste hver dag for at glæde vores kunder,” siger Michael Niggemann, der er direktør for HR og infrastruktur hos Lufthansa Group.

”Vi har derfor fortsat fokus på at tiltrække nye medarbejdere og være en attraktiv arbejdsgiver. For det er vores kolleger i luften og på jorden, der hver dag er der for vores passagerer og giver vores brands og virksomheder et ansigt.”

I alt arbejder mere end 95.000 personer i øjeblikket i Lufthansa-koncernen i over 90 lande. Koncernen består blandt andet af flyselskaberne Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines og Eurowings.

Herudover går koncernens nye produktionsselskab City Airlines i luften i løbet af sommeren 2024. Selskabets primære hub vil være i München, men der skal også flyves fra Frankfurt. Der vil i første omgang blive benyttet fly af typen Airbus A319.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa Group med seks nye oversøiske ruter

Lufthansa forbereder 20.000 nyansættelser

Nyt Lufthansa-selskab går på vingerne næste år