En Boeing 787-9 Dreamliner fra Lufthansa. Foto: Lufthansa Group

Lufthansa Group med seks nye oversøiske ruter

Tre flyselskaber fra Lufthansa Group tilføjer i alt seks nye oversøiske ruter i sommertrafikprogrammet for 2024. Der vil være destinationer i både USA, Canada og Afrika.

Den stigende rejselyst efter coronapandemien får nu Lufthansa Group til at ekspandere yderligere i sommeren næste år.

Således er den tyske luftfartskoncern klar med en række nye ruter fordelt på tre af koncernens flyselskaber. Den ene af seks nye direkte ruter er hos Brussels Airlines, der i sommertrafikprogrammet for 2024 åbner op for flyvninger fra Bruxelles til Nairobi i Kenya.

Første afgang bliver i juni, og der vil være seks ugentlige afgange om sommeren og fire ugentlige om vinteren med Airbus A330. Brussels Airlines fløj også til Nairobi i perioden fra 2002 til 2015.

Foruden den nye rute øger Brussels Airlines fra fem ugentlige til daglige flyvninger mellem Bruxelles og Kigali. Herudover tilføjes der om vinteren en ekstra frekvens på ruterne til Dakar, Banjul/Conakry samt Monrovia/Freetown.

”Med tilføjelsen af Nairobi til vores netværk, daglige frekvenser til Kigali og ekstra flyvninger til Vestafrika, tilbyder vi flere valgmuligheder til vores passagerer, der rejser til og fra Afrika, end nogensinde før,” siger Dorothea von Boxberg, koncernchef hos Brussels Airlines.

Rekordhøj belægning hos Swiss
Swiss står for to af de seks nye ruter fra Lufthansa Group fra sommeren 2024. De nye ruter udgår fra Zürich, og der flyves direkte til henholdsvis Washington D.C. og Toronto.

Der bliver daglige flyvninger med Airbus A330 mellem Zürich og Washington D.C., og ruten vil være helårlig. Første flyvning er planlagt til 28. marts 2024 – tre dage før sommertrafikprogrammet træder i kraft.

Ruten til Toronto har første flyvning 10. maj 2024, og der flyves fra Zürich på fem dage om ugen hen over sommeren. Airbus A330 anvendes også på denne rute.

”I kølvandet på pandemien er det nu blevet tydeligere end nogensinde, at rejser er et dybt rodfæstet menneskeligt behov – især blandt de yngre generationer. Efterspørgslen på flyrejser fortsætter med at stige støt, og belægningerne på vores fly er nu højere, end de nogensinde har været før,” siger Tamur Goudarzi Pour, kommerciel direktør hos Swiss.

Swiss vil i sommeren 2024 operere til i alt 113 destinationer fra Zürich og Genève. Der vil være 67 europæiske og 24 oversøiske ruter fra Zürich samt 43 europæiske og én oversøisk (New York) fra Genève.

Tre nye Lufthansa-ruter til USA
De sidste tre af i alt seks nye oversøiske ruter fra Lufthansa Group i sommeren 2024 er hos Lufthansa.

Det tyske flyselskab åbner en direkte forbindelse fra Frankfurt til Minneapolis/St. Paul med Boeing 787-9 Dreamliner. Første flyvning er 4. juni 2024, og der flyves fem gange om ugen hele året. Lufthansa åbner også en rute fra Frankfurt til Raleigh, og der vil fra 6. juni 2024 være fem ugentlige afgange året rundt med en Airbus A330-300.

Sidst, men ikke mindst, åbner Lufthansa en ny direkte rute fra München til Seattle, og der flyves med Airbus A350-900 fra juni næste år.

”Vi er i stand til at opskalere (kapaciteten, red.) for at drage fordel af det sunde marked,” siger Carsten Spohr, koncernchef i Lufthansa Group, ifølge Airline Weekly. Han tilføjer, at det transatlantiske marked er ”vigtigste del af vores globale netværk”.

Det samlede antal af sæder over Atlanten hos Lufthansa Group vil stige med cirka 16 procent næste sommer sammenlignet med i år.

 

Relaterede artikler:

Brussels Airlines med otte nye destinationer

20 interkontinentale Swiss-ruter i vinteren 2023/24

Lufthansa oplever USA-boom