Boeing 777-300ER fra British Airways. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

Flyselskaber i stribevis får forbud i Hongkong

British Airways og KLM er blandt de flyselskaber, der har fået to ugers forbud mod at flyve til Hongkong. Selskaberne har overtrådt bestemmelserne ved at have haft COVID-19-smittede om bord.

Den 9. november blev de flyselskaber, der trafikerer Hong Kong International Airport informeret om, at myndighederne havde skærpet bestemmelserne om et to ugers forbud mod passagerflyvninger, hvis udenlandske flyselskaber ankom med COVID-19-smittede passagerer om bord.

Trods krav om en negativ COVID-19-test gennemført inden for 72 timer før afgang for rejsende fra højrisiskoområder, sker det alligevel, at der er ankommende passagerer, der testes positive eller på anden måde har overtrådt indrejsekravene, og det har ramt flere flyselskaber. Det skriver South China Morning Post.

Forbud til KLM og British Airways
Det er blandt andet gået ud over KLM og British Airways. Det hollandske flyselskab har fået forbud mod passagerflyvninger til Hongkong fra den 4. til den 17. december, og British Airways er fra den 12. til den 25. december blevet underlagt et tilsvarende forbud.

”Vi er skuffede over at have fået besked fra myndighederne i Hongkong om midlertidigt at suspendere vores passagerflyvninger fra London til Hongkong og arbejder tæt sammen med myndighederne om at genoptage disse operationer. Vi kontakter vores kunder for at undskylde og tilbyde muligheden for at flyve med et andet luftfartsselskab, rejse med os på et senere tidspunkt eller acceptere en fuld refusion,” siger en pressetalsperson fra British Airways.

Selskabets flyvninger fra Hong Kong til London opererer som normalt, da det det udelukkende er de indgående flyvninger til Hongkong, der er ramt af forbuddet. Det betyder dog, at British Airways må flyve uden passagerer til Hongkong for at flyve sine passagerer tilbage til den britiske hovedstad.

15 gange siden august
Årsagen til, at KLM i øjeblikket har forbud mod passagerflyvninger skyldes, ifølge South China Morning Post, at selskabet “ikke kunne overholde de specificerede krav,” som det udtrykkes af sundhedsmyndighederne i Hongkong.

Tidligere var reglen, at flyselskaber kun blev straffet, hvis der var fem eller flere passagerer om bord, der blev testet positive ved ankomst, eller at der var mindst COVID-19-smittede pasagerer på to af hinanden efterfølgende ankomster fra samme flyselskab.

De nye regler betyder også, at passagerer, der oplyser forkerte sundhedsinformationer til myndighederne i kombination med blot én smittet passager, vil være nok til at udløse et to ugers forbud.

Siden august har myndighederne i Hongkong udstedt forbud 15 gange, hvor hovedparten har været tildelt til Air India og Nepal Airlines, der indtil videre har fået henholdsvis fem og fire forbudsperioder. I øjeblikket er der udover British Airways og KLM også Emirates og Nepal Airlines, der har forbud mod at flyve passagerer til den tidligere britiske kronkoloni. Herudover er det forventningen, at Qatar Airways også står foran et forbud.

 

Relaterede artikler:

Finnair får midlertidigt forbud mod Kina-flyvninger

Passagerer til Beijing kan risikere at lande i Wuhan

SAS nedlægger Hong Kong-rute