Check-in området i San Francisco International Airport. (Foto: photosounds)

Flyselskaber skal veje passagerer

Amerikanerne bliver tungere og tungere. Men hvor meget. Det vil de amerikanske myndigheder have bedre styr på, så derfor bliver flyselskaberne i USA bedt om, at sende passagererne på vægten.

Federal Aviation Administration (FAA), der er den myndighed i USA, som overvåger og regulerer den civile flyvning i USA, har netop udsendt en skrivelse, hvor de beder de amerikanske flyselskaber finde ud, hvor meget passagerer og besætningsmedlemmer  i virkeligheden vejer. De nuværende tal er ikke præcise nok som følge af  den fedmeepidemi, der har ramt landet.

I flyvningens barndom, da flyene var små og spinkle, var det helt almindeligt, at passagererne måtte en tur på vægten, inden de steg ombord. I dag er man gået bort fra at veje den enkelte passager, selvom det stadig er essentielt for flysikkerheden at kende flyets samlede vægt inden takeoff. I dag regner flyselskaberne derfor med en ”antaget masse”. Den bliver beregnet ud fra en passagers gennemsnitsvægt, der kan variere fra selskab til selskab.

Vægten er en privat sag
Federal Aviation Administration har lovet at holde individets vægt privat, selvom de bliver nødt til at montere vægtene ved afgang. Og hvis en passager ikke ønsker at blive vejet, skal flyselskabet vælge en anden rejsende. Ikke bare den næste i rækken, udpegningen skal være mere tilfældig.

Disse data skal indsamles hvert tredje år for hele tiden at have opdaterede vægtestimater for passagerer, tasker og besætning. Det er ikke klart, hvornår de nye foranstaltninger bliver til virkelighed. Nyhedsmediet Newsweek.com har bedt FAA om en tidsplan, men den har man ikke ønsket at udlevere.

I en e-mail til Newsweek skriver tilsynsmyndigheden: “FAA udsendte et rådgivende cirkulære i maj 2019, der understregede vigtigheden af, at flyselskabs vægt- og balanceprogrammer nøjagtigt afspejler den aktuelle passagervægt.”

Gennemsnitsvægten stiger
Ifølge luftfartsmediet Airinsight.com vil FAA gøre den beregnede gennemsnitlige passager tungere. Fremover skal flyselskaberne regne med, at en kvindelig passager med en carry-on taske vejer 81 kilo mod 66 kilo i dag. Om vinteren vejer hun 83 kilo mod 68 kilo i dag.

En mandlig passager skal med sin håndbagage om sommeren veje 91 kilo mod 84 kilo i dag, mens han om vinteren fremover i gennemsnit vejer 93 kilo mod 86 kilo i dag.

 

Relaterede artikler:

Business Class hos Thai ikke for svært overvægtige

Tæt på katastrofe efter skæv passagerfordeling

Vil veje passagererne for at spare brændstof