Flyselskaber strømmer til Island

Et spansk og et tjekkisk selskab melder sig nu i koret af europæiske flyselskaber, der har Island på rutekortet. Fornylig annoncerede SAS en CPH-rute til vulkanøen.

Island og Reykjavik’s Keflavik Lufthavn er tilsyneladende det nye sort blandt europæiske flyselskaber. I de seneste to år har det ene selskab efter det andet åbnet ruter til vulkanøen. Og nu har et spansk og et tjekkisk flyselskab også annonceret deres entré.

Det er spanske Iberias lavprisdatterselskab, der næste år åbner en sommerrute mellem den spanske hovedstad Madrid og Keflavik-lufthavnen. Ruten vil blive fløjet to gange ugentligt fra den 18. juni.

Fra den tjekkiske hovedstad Prag vil Tjekkiets nationale flyselskab CSA ligeledes starte en sommerrute næste år. Tjekkerne vil komme til Island to dage før spanierne – den 16. juni – og flyve to gange ugentligt frem til midten af september.

Nyeste haleror
Skandinaviske SAS flyver i dag til Reykjavik fra Oslo. Den rute suppleres i marts næste år med en rute fra Københavns Lufthavn til Reykjavik en gang dagligt alle ugens dage.

Nyeste haleror i Keflavik er British Airways’ blå, hvide og røde haleror. Det britiske selskab åbnede nemlig i søndags en helårsrute mellem London Heathrow og Keflavik.

I de senere år er SAS, Norwegian, easyJet samt britiske Flybe kommet til vulkanøen med helårsruter, så ruteudbuddet mellem Europa og Island er blevet mere varieret.

Udover helårsruterne er der også mange flyselskaber, der betjener Island i sommersæsonen, hvor vejret er mere behageligt til at tiltrække de rendyrkede turister. I alt 14 flyselskaber flyver til og fra Keflavik i sommertrafikprogrammet.

Det er først og fremmest de regionale operatører Air Greenland og Atlantic Airways, men også lavprisflyselskaber som Transavia France, østrigske NIKI og spanske Vueling har fundet vejen til vulkanøen, ligesom amerikanske Delta Air Lines supplerer med en rute fra New York-JFK. En rute, som næste sommer udviddes fra fem til syv ugentlige flyvninger.