Finavia inviterede forleden en række flyspottere til rundvisning i Helsinki Lufthavn. Foto: Finavia

Flyspottere fik særbehandling i Helsinki

Helsinki Lufthavn gav forleden en række flyspottere en helt særlig oplevelse, da de fik en rundtur og kom helt tæt på flyene i den finske hovedstadslufthavn.

Flyvergrillen ved Københavns Lufthavn er et populært sted for mennesker i alle aldre. Nogle kigger forbi en gang om året, mens andre lægger vejen forbi en gang om ugen – eller endda endnu oftere.

Mange af de danske flyspottere ved Københavns Lufthavn drømmer formentlig om en oplevelse, som den 10 finske flyspottere fik den 6. august. Den finske lufthavnsoperatør, Finavia, inviterede flyspotterne ind på lufthavnsområdet til det, der blev kaldt ”HELspotting Day”.

Lufthavnen ønskede at give flyspotterne en oplevelse ud over det sædvanlige. Flere af spotterne færdes månedligt – og nogle endnu oftere – rundt i området op til Helsinki Lufthavn. De bedste lokaliteter for flyspotting ved lufthavnen skal således være ved Katriinantie og Vesikuja, fortalte deltagerne.

Godt samarbejde med flyspottere
De heldige flyspottere blev fundet ved, at Finavia oprettede en konkurrence på Instagram, hvor lufthavnsoperatørens følgere kunne dele et billede af deres største øjeblik i flyspotterkarrieren. 10 personer blev valgt ud til at deltage i spotterdagen i Helsinki Lufthavn. En lignende dag blev arrangeret tilbage i juni.

”Vi er glade for at have haft muligheden for at arrangere en rundtur i lufthavnen for flyfansene. Spotterne er en aktiv interessentgruppe og meget synlige især på de sociale medier og i området ved Helsinki Lufthavn, og samarbejdet med hobbyfolkene har været godt,” siger Kati Hollmén, marketingkoordinator i Finavia.

Helt tæt på flyene
Flyspotterne lærte lufthavnen bedre at kende i løbet af dagen. Først blev de taget en tur med rundt på forpladsen, hvor marshaller Heikki Kari gav detaljerede informationer om flyene og hans arbejde med dem. Han tog også spotterne med rundt til de gode placeringer rundt om landingsbanerne. En grundig sikkerhedsinstruktion senere, og flyspotterne fik også mulighed for at træde ud af bilen og fotografere flyene.

Flyspotterne fik også en tur ind i et cockpit. Foto: Finavia

”Det bedste ved flyspotting er at tage gode billeder,” sagde Matias på 13 år under arrangementet. Han har fotograferet fly i fire år, og han kan bruge op til fem timer om dagen på flyspotting i sommerperioden.

Matias og den øvrige gruppe af unge flyspottere fik desuden mulighed for en tur i cockpittet på et fly. Også dén oplevelse var en del ud over det sædvanlige i forhold til en almindelig dag på ’flyspotter-kontoret’ på den anden side af lufthavnshegnet.

 

Relaterede artikler:

Udvidelse i Helsinki Lufthavn klar til næste sommer

Ingen udsigtsplatform i Københavns Lufthavn

CPH genoptager guidede lufthavnsrundture

Billund Lufthavn vil etablere flyspotterplads

Billund Lufthavn har fået udsigtspavillon