Flyvelederstrejke i Italien i eftermiddag

De italienske flyveledere indleder i eftermiddag en fire timers strejke, der ventes at forstyrre flytrafikken. Ryanair aflyser og omlægger ruter fra Billund, mens SAS, easyJet og Norwegian ventes af flyve fra København med forsinkelser.

Fredag eftermiddag i tidsrummet fra kl. 13.00 til 17.00 har de italienske flyveledere valgt at indlede en strejke. Det forventes at komme til at berøre en lang række europæiske flyafgange, da det er lufthavnens tårnkontrol-aktiviteter samt overflyvningskontrollen af det italienske luftrum, der vil blive berørt.

Hos det irske lavprisflyselskab Ryanair har det været nødvendigt indtil videre at aflyse i alt 56 flyafgange i dag. Det berører blandt andet ruterne til Billund, hvor dagens rundtur mellem Billund og Alghero er aflyst. Herudover er 116 flyvninger omlagt, så de kan finde sted udenfor strejkeperioden. Det betyder, at flyvningerne mellem Billund og London-Stansted samt mellem Billund og Bergamo vil få justeringer i tidtabellen.

Hos det britiske lavprisflyselskab easyJet oplyser man, at der også her er aflyst 56 flyvninger i eftermiddag, men umiddelbart ser det ud til, at easyJets afgange fra København til Milano og Rom vil blive gennemført i dag.

Ingen aflysninger hos SAS og Norwegian
Norwegian har i dag to rundture fra København til Rom, men heller ikke her har flyselskabet givet meddelelse om aflysninger. Det samme er tilfældet med SAS, der fra København i dag har fem rundture til Italien. Der flyves to gange til Bologna, en gang til hver af de to Milano-lufthavne samt en enkelt rundtur til Rom.

SAS oplyser, at man forventer forsinkelser på de nævnte ruter, men at man ikke i første omgang har taget skridt til aflysninger. Afgangen fra København til Rom har SAS valgt at udsætte i fire timer, således at ankomsten kan ske udenfor det tidsrum, hvor strejken forventes at ramme.

Flyselskaberne opfordrer passagerene til at følge med i trafikstatus på de respektive hjemmesider.