Den første Airbus A350-1000 til British Airways går i luften fra Toulouse. Foto: Airbus

Første A350 til British Airways har haft jomfrutur

British Airways’ nye Airbus A350 lettede for første gang tirsdag middag fra Toulouse. Flyet leveres senere i juli og er første ud af 18 fly af typen til det britiske selskab.

Tirsdag klokken 11.20 lokal tid gik en Airbus A350-1000 XWB (Xtra Wide Body, red.) i luften på sin første testflyvning efter produktionen af det på Airbus-fabrikken i Toulouse. Flyet havde de velkendte British Airways-farver, og det varer dermed ikke længe, før briterne kan se frem til at flyve med et spritnyt fly.

Jomfruflyvningen varede cirka seks timer, og flyet nåede op i 41.000 fod (12.500 meter, red.) undervejs på den zigzaggede flyvning over det vestlige Frankrig og Biscayabugten. Det er den første A350-1000 til British Airways, og flyet forventes leveret om kort tid.

Indtil videre har A350’eren registreringen F-WZFH, men dette vil snart blive ændret. Det nye fly vil blive leveret til British Airways med registreringen G-XWBA, og den opmærksomme læser vil bemærke, at det er en ganske finurlig registrering. Den kombinerer nemlig bogstaverne XWB fra A350-brandet med BA, der er British Airways’ IATA-kode. Efterfølgende A350’ere vil få registreringerne G-XWBB, G-XWBC og så videre.

British Airways står til at modtage 18 Airbus A350-1000, som er den største model i A350 XWB-serien. De fire første fly vil efter planen blive leveret frem mod nytår. Også Virgin Atlantic kan se frem til at modtage sin første A350-1000 i løbet af sommeren.

Lancering af Club World-kabine
Den første A350 til British Airways vil indledningsvis blive sat ind på en rute mellem London Heathrow og Madrid, så besætningen kan blive fortrolig med flytypen. Herefter skal flyet efter planen fra den 1. oktober operere på sin første langdistancerute, hvilket bliver mellem London og Toronto i Canada. En uge senere sættes A350’eren også ind på ruten til Dubai, mens Tel Aviv- og Bangalore-ruterne ligeledes vil blive opereret med en A350 senere på året.

Og kunderne på de nævnte ruter bliver således de allerførste til at opleve et helt nyt produkt, som British Airways lancerer i forbindelse med leveringen af de første A350’ere.

Nyt Club Suite-sæde hos British Airways. (Foto: British Airways/PR)

Det britiske flyselskab installerer nemlig de helt nye Club World-kabiner, hvor passagererne på business class vil kunne sætte sig til rette i en Club Suite, der er navnet på det nye sæde. Det bliver med en dør muligt at lukke helt af til sædet, så man får et privat rum. Der bliver installeret fire sæder på tværs i en 1-2-1-konfiguration.

Kabinerne i de nye A350’ere til British Airways bliver indrettet med plads til i alt 331 passagerer. I Club World bliver der 56 sæder, og det samme gør sig gældende i World Traveller Plus-kabinen. På økonomiklasse, som hedder World Traveller, bliver der plads til 219 rejsende.

 

Relaterede artikler:

British Airways vil købe Airbus A350-1000

British Airways præsenterer Club Suite-produkt

British Airways til ny terminal i New York-JFK

Airbus A350-1000 i succesfuld testflyvning

British Airways lægger stor ordre på Boeing 777X