Første Airberlin-fly med Wifi

Airberlin er snart klar med trådløst internet på to fly. Inden for tre år skal hele selskabets flyflåde have trådløse forbindelser.

Airberlin har installeret trådløst internet på de første to fly. Det er to Airbus A320-fly, der netop er blevet udstyret med wifi-system fra Panasonic Avionics Corporation, som giver passagererne mulighed for at gå på internettet under flyvningen via smartphone, tablet eller bærbar pc.

På korte og mellemlange flyvninger giver det nye wifi-system de rejsende yderligere adgang til underholdning i form af tv-serier, film og musik, som alt sammen kan nydes på passagernes eget elektroniske udstyr. Passagererne kan sammensætte deres personlige underholdningsprogram ud fra airberlins menu på 180 timers underholdning.

“Ved hjælp af det nye wifi-tilbud kan vores passagerer være online under flyveturen og holde kontakten med familie, venner og forretningspartnere.Airberlinconnect vil blive rullet ud løbende og komme til at omfatte stort set hele flåden,“ siger Wolfgang Prock-Schauer, CEO hosairberlin.

Airberlinbliver det første tyske flyselskab, som kan tilbyde internetadgang på både korte, mellemlange og lange ruter. Airberlinregner med at have udstyret hele flåden med wifi inden for de næste 3 år.

Online til Abu Dhabi
De to første maskiner, der er blevet udstyret medairberlinconnect, vil flyve på selskabets nye ruter mellem Abu Dhabi og henholdsvis Stuttgart og Wien. Det første fly fra Stuttgart til Abu Dhabi letter den 1. december, og passagererne om bord bliver de første til at gå online. På den nye rute mellem Wien og Abu Dhabi, som drives af airberlins østrigske datterselskab NIKI, kan de rejsende benytte sig af wifi om bord allerede fra24. november.

Airberlintilbyder forskellige tidsbegrænsede datapakker til de passagerer, der ønsker at brugeairberlinconnect. Fra kun 4,90 euro, svarende til omkring 36 kroner, kan de rejsende være online over skyerne i 30 minutter med en datamængde på 20 MB. En times internetadgang med en datamængde på 50 MB koster 8,90 euro, svarende til 66 kroner. Underholdningsudvalget er inkluderet i prisen under hele flyvningen.

Flypassagerer, der ønsker at være online under hele turen, kan købe ’Full Flight’-pakken for 13,90 euro, svarende til 103 kroner, med en datamængde på 90 MB på de mellemlange strækninger og 18,90 euro, svarende til 140 kroner, med en datamængde på 120 MB på langdistanceflyvningerne. Betalingen forairberlinconnect foretages nemt med kreditkort i webbrowseren på passagerens eget mobile udstyr.

På de nye strækninger mellem Abu Dhabi og henholdsvis Stuttgart og Wien kan alle rejsende gratis brugeairberlinconnects underholdningsudvalg. Brugen af internettet under hele turen til eller fra Abu Dhabi koster på disse strækninger 13,90 euro, svarende til 103 kroner, med en datamængde på 90 MB.

Foto: Christian Brinkmann / airberlin