Første Boeing 737 MAX (TF-ICE) i nyt livery. (Foto: Icelandair | PR)

Første Boeing 737 MAX i nyt Icelandair-livery

Icelandair har modtaget det første fly, der er malet i selskabets nye livery. Leveringen markerer et farvel til en af de farver, der tidligere har været en del af både logo og flybemaling.

I slutningen af sidste år kom det frem, at Icelandair er i gang med at opfriske designet og de farver, som kunderne forbinder med flyselskabet. Det betyder blandt andet, at livery på størstedelen af selskabets fly skal ændres, så flåden er i tråd med den nye designmanual.

Icelandair fortæller, at den nye opfriskning af bemalingen er den første fuldstændige ændring af livery-designet, som flyselskabet har foretaget siden 2006. Processen med at få flyselskabets flåde ajourført startede midt i januar, hvor det første fly blev sendt til maleren.

Det drejer sig om TF-ICE, der er et Boeing 737 MAX 8-fly. Flyet kaldes desuden Jökulsárlón, da det er opkaldt efter en berømt gletsjerlagune i landet. Det er et af i alt ti fly af typen, som selskabet i øjeblikket har i flåden. De fordeler sig på seks MAX 8 samt fire MAX 9.

Fem fly i nyt livery i februar
Opfriskningen af flyets livery er blevet foretaget af Air Livery på et anlæg i lufthavnen i den britiske by Norwich. Flyet vendte hjem til Island igen den 28. januar, hvor det landede i Keflavík International Airport.

Flyspottere har ikke haft mulighed for at se det nye livery på dansk grund endnu. TF-ICE skulle ellers have foretaget en flyvning til Københavns Lufthavn den 31. januar, men den blev aflyst. Flyet har dog allerede været i både og Oslo Lufthavn og Stockholm-Arlanda, siden det fik nyt livery.

Icelandair fortæller i en blogpost, at flyselskabet regner med at have fem færdigmalede MAX-fly, inden februar går på hæld. Resten af flåden vil løbende blive iklædt de nye farver, når flyene alligevel skal en tur i hangaren for vedligeholdelse.

En af farverne forsvinder
Ifølge Icelandair undtages tre fly for det nye livery. Det drejer sig om Hekla Aurora i den særlige nordlys-bemaling samt Vatnajökull, der er inspireret af den kendte islandske gletsjer. Derudover ændres der heller ikke ved Þingvellir, som er malet som det islandske flag.

Icelandair har fundet inspiration til de nye designs i de farver, der optræder i den islandske natur samt i nordlyset. Med redesignet får flyselskabet fem forskellige kontrastfarver på haler, der fremover vil optræde individuelt på flyene i flåden.

Farverne er boreal-blå (arktisk blå), magenta, gul, grøn samt himmelblå, som er den farve, TF-ICE har fået malet på halen. Ved samme lejlighed har Icelandair også ændret i farverne i selskabets logo. Det betyder et farvel til den gyldne orange farve, der ikke længere er en del af hverken logoet eller flybemalingen.

 

Relaterede artikler:

Icelandair-fly skal fremover afspejle naturens farver

Icelandair øger med yderligere to Boeing 737 MAX

Tre nye Icelandair-ruter i sommeren 2022