Boeing 737 MAX 8 fra Icelandair i nyt livery.

Icelandair øger med yderligere to Boeing 737 MAX

I løbet af foråret får Icelandair leveret yderligere to Boeing 737 MAX 8, som er leaset fra et Dubai-selskab. Dermed kommer det islandske flyselskab op på 14 MAX-fly og bliver næststørste operatør i Europa.

Icelandair sætter endnu mere fart på flådefornyelsen gennem en aftale om at lease to Boeing 737 MAX 8 fra Dubai Aerospace Enterprise Ltd. Det betyder, at selskabet kommer op på 14 MAX-fly i løbet af det kommende sommertrafikprogram. 

Dermed bliver Icelandair i første omgang Europas næststørste MAX-operatør sammen med britiske TUI Airways. De to selskaber er kun overgået af Turkish Airlines, der beskæftiger tilsammen 25 fly.

“Vi er meget glade for at kunne annoncere de nye aftaler med DAE, som har været en mangeårig samarbejdspartner. Med gunstige forhold på markedet for kommercielle fly og den fortsatte opbygning af vores rutenetværk, så vi en mulighed og et behov for at udvide vores flåde af Boeing 737 MAX,” udtaler Bogi Nils Bogason, koncernchef i Icelandair.

Koncernchefen tilføjer, at flyene har vist sig at præstere endnu bedre end forventet, både hvad angår rækkevidde og brændstofeffektivitet.

Erstatter Boeing 757
Det er ikke overraskende, at Icelandair opruster med flere nye MAX-fly. Selskabet beskæftiger 23 ældre Boeing 757, hvoraf hovedparten lige nu er langtidsparkeret. Flyene har en gennemsnitsalder på mere end 25 år og står foran udskiftning i forbindelse med et flådefornyelsesprogram, som Icelandair tog hul på før coronapandemien.

Det er snart 10 år siden, at Icelandair indgik en aftale med Boeing om anskaffelse af otte Boeing 737 MAX 8 og fire 737 MAX 9. Lige nu har Icelandair ni MAX-fly, henholdsvis seks 737 MAX 8 og tre 737 MAX 9. Sidste efterår faldt finansieringen på plads, så Icelandair snart ventes at tage levering af en 737 MAX 8 og en 737 MAX 9, mens der i januar 2022 ventes at ankomme yderligere en 737 MAX 8.

Da Icelandair i oktober præsenterede den seneste kvartalsrapport, luftede selskabet muligheden for at anskaffe yderligere tre 737 MAX til sommeren 2022, der man havde identificeret “favorable betingelser” i det aktuelle leasingmarked, og det er tilsyneladende to af disse tre fly, der nu er landet en aftale på.

 

Relaterede artikler:

Icelandair på jagt efter yderligere tre MAX-fly

Tre MAX-fly til Icelandair på en uge

Her er Icelandairs første MAX-fly