Første ikke-USA flyselskab med i PreCheck

Air Canada bliver det første flyselskab uden for USA, der tilslutter sig det særlige TSA PreCheck, således at passagererne kan undgå den strikse sikkerhedskontrol i amerikanske lufthavne.

Efter terroraktionen i USA den 11. september 2001 besluttede den amerikanske regering at etablere Transport Security Administration (TSA), der blandt andet skulle medvirke til at øge sikkerheden i amerikanske lufthavne.

Ti år senere i 2011 blev det særlige PreCheck program lanceret, hvor hyppigt rejsende på forhånd kunne “screenes“, således at turen gennem lufthavnen blev mere gnidningsløs med færre køer og ventetid.

Et af elementerne i PreCheck-programmet er, at de rejsende ikke behøver at afføre sig sko og bælter, ligesom det er muligt at lade sin computer blive i tasken.

Nu er Air Canada blevet det 10. flyselskab, der deltager i programmet. Det er samtidig det første flyselskab uden for USA, der tilslutter sig TSA PreCheck. I forvejen var selskaberne Alaska Airlines, American Airlines, Delta, Hawaiian Airlines, JetBlue, Southwest, United, US Airways samt Virgin America tilsluttet programmet, der er tilgængeligt i flere end 115 amerikanske lufthavne.

Hos Air Canada er da også glæde over, at selskabets mange rejsende til og fra USA nu kan få en mindre besværlig tur gennem lufthavnen.

“Air Canada glæder sig over at være det første internationale flyselskab til at tilbyde TSA PreCheck, der sikrer en hurtigere sikkerhedskontrol for godkendte rejsende på de fleste af de amerikanske destinationer, som betjenes af Air Canada. TSA PreCheck vil gøre vores kunders rejseoplevelse endnu bedre, hvilket også gælder for de passagerer, der transiterer i Toronto, Montreal og Vancouver til internationale destinationer i Asien og Europa,“ siger Benjamin Smith, der er vicekoncernchef hos Air Canada.

Kun i 118 lufthavne
Der er flere forskellige måder at blive godkendt til TSA PreCheck. Amerikanske statsborgere kan opnå godkendelse gennem medlemskab af et bonus og loyalitetsprogram fra de deltagende flyselskaber. Amerikanske statsborgere kan også tilmelde sig direkte til TSA Pre-programmet eller de forskellige programmer under U.S. Customs and Border Protection, eksempelvis Entry, SENTRI og NEXUS.

Også canadiske statsborgere kan tilslutte sig via NEXUS, mens alle andre ikke-amerikanske statsborgere må gå igennem Global Entry-programmet.

Fordelene ved at deltage i TSA PreCheck er åbenlyse. Man kommer hurtigere gennem lufthavnen og slipper for eventuelle kropsscannere og andre ekstra kontroller.

Ulemperne er til gengæld, at ordningen kun findes i 118 lufthavne og langt fra i alle terminaler i hver af disse lufthavne. Herudover koster det et engangsbeløb på 85 dollar at registrere sig, hvis det sker direkte gennem TSA.