Lamezia Airport.

Første italienske Primera-rute fra København

Næste sommer vil Primera Air flyve direkte fra Københavns Lufthavn til Lamezia Terme i det sydlige Italien.

Dansk-lettiske Primera Air har vokseværk i disse år. Selskabet åbner interkontinentale ruter fra Frankrig og Storbritannien, og fra Danmark kommer der også løbende nye destinationer.

En af disse Lamezia Terme, der ligger i Catanzaro-provinsen i Calabrien, som er den sydligste del af det italienske fastland og støder op til Messinastrædet, hvor Sicilien ligger på den anden side.

Ruten indledes tirsdag den 5. juni fra Københavns Lufthavn med én ugentlig afgang. Der flyves til og med den 24. juli fra København og retur fra Lamezia Terme sidste gang den 31. juli.

Primera Air vil benytte 189-sæders Boeing 737-800 på ruten, hvor afgangen fra Lamezia Terme er planlagt til kl. 11.10 med ankomst i København kl. 14.10. Returflyvningen finder sted kl. 16.15 fra CPH med ankomst i Lamezia airport kl. 19.20.

Det bliver ikke alene fra København, at Primera Air kan tilbyde flyvninger til Lamezia Terme, da der også er planlagt en ugentlig afgang fra henholdsvis Stockholm-Arlanda og Gøteborg-Landvetter.

44 ruter fra tre danske lufthavne
Primera Air er efterhånden ved at få sig et solidt fodfæste i markedet for kombinerede charter- og ruteflyvninger. Nogle afgange flyves som regulære ruteflyvninger, mens der i andre tilfælde er tale om, at overskydende sædekapacitet fra charterflyvninger for koncernens rejsearrangører, sælges i løssalg.

I Danmark er Primera Travel Group repræsenteret ved Bravo Tours, og herudover er rejsearrangørerne Heimsferdir (Island), Matka-Vekka/Lomamatkat (Finland), Solia (Norge) samt Solresor (Sverige) også en del af koncernen.

Fra København tilbyder Primera Air i sommeren 2018 flyvninger til 17 destinationer i seks lande; henholdsvis Antalya, Athen, Barcelona, Faro, Fuerteventura, Gran Canaria, Kos, Kreta (Chania), La Palma, Lamezia-Terme, Lanzarote, Málaga, Palma de Mallorca, Ponta Delgada, Rhodos, Tenerife og Varna.

Også i det jyske marked er Primera Air særdeles aktive. Således kan Billund Lufthavn byde på 19 Primera Air-destinationer i seks lande, mens Aalborg Lufthavn har otte destinationer i tre lande på programmet.

 

Relaterede artikler:

Primera Air udvider fra Aalborg Lufthavn

Primera Air fortsætter ekspansion

Billund får også glæde af Primera-ekspansion

Primera Air udvider i CPH

Primera Air øger på rutemarkedet