Sådan ser det ud, når landingsstellene på en A380 skal skiftes. Foto: Emirates

Første komplette hjulskift på Emirates A380

Emirates’ hold af flymekanikere i Dubai har brugt 14 dage på at skifte samtlige 22 hjul og tilhørende landingsstel på en Airbus A380.

At skifte hjul på en bil er noget, de fleste værksteder klarer med et snuptag. Noget anderledes forholder det sig med hjulskifte på et fly, og når flyet er verdens største passagerfly – en Airbus A380 – er det en opgave, der kræver stor ekspertise og mange mandetimer.

Flyselskabet Emirates er verdens største operatør af Airbus A380-fly, og selskabet har netop – for første gang nogensinde – gennemført den første komplette udskiftning af samtlige 22 hjul og tilhørende landingsstel på en Airbus A380.

Det var en opgave, der strakte sig over 14 dage, hvor Emirates’ værkstedsteam i Dubai brugte tusindvis af mandetimer på arbejdet, fortæller flyselskabet i en pressemeddelelse.

I stand til at løfte 570 ton
Alle Airbus A380-fly er udstyret med i alt fem sæt landingsstel, som blandt andet indeholder bremse- og styresystemer – to under vingerne, to under flykroppen og ét under flyets næse. Samlet set er landingsstellene på verdens største passagerfly i stand til at understøtte en vægt på næsten 570 ton ved takeoff og over 390 ton ved landing.

”Den første komplette udskiftning af landingsstellet på vores Airbus A380-fly er en vigtig milepæl for os. Dette og andre lignende resultater fra Emirates Engineering-team afspejler den grad af planlægning, forberedelse og ekspertise, som ligger til grund for den vellykkede gennemførelse af komplekse projekter som dette,” siger Mohammad Jaffar Nasser, vicedirektør i Emirates med ansvar for flyvedligeholdelse.

Gennemsnitsalder på under seks år
Endnu to af Emirates over 100 Airbus A380-fly skal efter planen have udskiftet hjul og landingsstel i løbet af i år. Emirates’ flåde, som også omfatter omkring 160 Boeing 777-fly, har en gennemsnitsalder på under seks år.

Emirates Engineering har store, moderne faciliteter i Dubai, herunder seks store vedligeholdelseshangarer, hvor man er i stand til at foretage C-Checks på Airbus A380, samt verdens største faciliteter til maling af fly.

Se Emirates’ video herunder af hjulskiftet.

 

Relaterede artikler:

Overskud i Emirates for 30. år i træk

Emirates-ordre holder A380 i live

Emirates indsætter A380 til Hamborg