En Airbus A321neo med FlyLux Airlines' bemaling. Illustration: FlyLux Airlines

Første nye luxembourgske flyselskab i 13 år

FlyLux Airlines er navnet på det første nye flyselskab i Luxembourg i 13 år. Selskabet vil tilbyde charter- og ACMI-flyvninger med fly af typen Airbus A320neo og A321neo.

Et helt nyt flyselskab har set dagens lys i Luxembourg, og det sker bestemt ikke hver dag.

Det lille land, der er klemt inde mellem Tyskland, Belgien og Frankrig, har blot cirka 630.000 indbyggere, så det er begrænset, hvor meget der sker i landets luftfartsbranche.

Navnet på det nye flyselskab er FlyLux Airlines, og det har indgået partnerskaber med Airbus, Aviation Capital Group og Pegasus Services. Det skriver RTL Luxembourg. Selskabets administrerende direktør er Patrick Thierry, der har 35 års erfaring som flykaptajn, ligesom han også har stor erfaring i at lede flyselskaber.

FlyLux Airlines vil tilbyde charter- og ACMI-flyvninger, ligesom der også kan arrangeres VIP-flyvninger og fragtflyvninger.

Vil have en grøn profil
Det er første gang i 13 år, at Luxembourg har fået et nyt flyselskab. FlyLux Airlines lægger stor vægt på at have en grøn profil, og i den anledning vil selskabet flyve med moderne Airbus A320neo- og A321neo-fly. Det angives ikke, præcis hvor mange fly der skal opereres.

’I dag er miljøet blevet en stor udfordring i vores samfund. For at imødekomme den grønne forventning hos nutidens kunder, blev FlyLux Airlines skabt med henblik på et nyt ACMI-flyselskabskoncept med nye og miljøvenlige neo-fly fra Airbus,’ skriver flyselskabet på sin hjemmeside.

Folkene bag FlyLux Airlines har stor erfaring fra luftfartsbranchen. Antallet af ledende medarbejdere er otte, og de har i gennemsnit 25 års erfaring fra branchen.

Afventer driftstilladelse
FlyLux Airlines pointerer, at det takket være neo-fly fra Airbus er i stand til at reducere brændstofforbruget med 20 procent i forhold til tidligere generationer af fly, ligesom CO2-udledningen kan reduceres med cirka 700 ton om året.

’Vi er et nyt innovativt flyselskab baseret i Luxembourg, der tilbyder maksimal forbindelse inden for Europa, og vi flyver med vores splinternye neo-fly fra Airbus,’ skriver FlyLux Airlines i sin præsentation.

FlyLux Airlines er officielt blevet tilføjet Handels- og selskabsregistret (RCS) i Luxembourg, men selskabet mangler fortsat at sikre en driftstilladelse (AOC, red.). Herefter kan flyselskabet gå i luften.

Luxair har rute til CPH
Det seneste flyselskab, der blev grundlagt i Luxembourg, var charterselskabet Luxaviation i 2009. Øvrige flyselskaber i Luxembourg tæller Global Jet Luxembourg, JetFly Aviation og det nationale selskab Luxair, ligesom landet har fragtflyselskabet Cargolux. Herudover findes også luftredningsselskabet Luxembourg Air Rescue.

Luxair er nok det mest kendte i Danmark, da flyselskabet har en rute fra Luxembourg Airport til Københavns Lufthavn. Ruten bliver betjent med en Dash 8-400, og der er afgange på samtlige ugens dage på nær lørdag.

Det ældste nuværende flyselskab i Luxembourg er netop Luxair, der blev grundlagt i 1961. Selskabet råder over otte Boeing 737 og 11 Dash 8-400.

 

Relaterede artikler:

Luxair øger på CPH-rute

SAS og Luxair i nyt samarbejde

SAS lukker rute til Luxembourg