Et Boeing 777-300ER fly fra Emirates udbrændte totalt under landing i Dubai i august 2016. Foto: Twitter

Første store Emirates-ulykke

Emirates Airlines oplevede onsdag sin første store flyulykke, da et Boeing 777-fly brød i brand efter landing i Dubai.

For første gang i sin knap 31 år lange historie havde Emirates onsdag en stor flyulykke, da et Boeing 777-300ER fly brød i brand efter landing i Dubai International Airport.

Flyet med rutenummer EK521 kom fra Trivandrum International Airport i den indiske by Thiruvananthapuram og landede i Dubai kl. 12.45 lokal tid onsdag middag. Kort før flyet satte hjulene ned på landingsbanen ramte flyets højre motor banen og røg af. Herefter skred det 13 år gamle fly rundt mod venstre og brød i brand.

20 forskellige nationer
282 passagerer og 18 besætningsmedlemmer slap alle med livet i behold efter en evakuering på mindre end 90 sekunder. En brandmand døde dog under slukningsarbejdet.

Billeder af evakueringen viste efterfølgende passagerer, som havde haft tid til at tage deres håndbagage og rullekufferter med ud af flyet. Personer fra 20 forskellige nationer var ombord på flyet. Ingen danskere havde løst billet til flyvningen.

Dubai International Airport blev lukket umiddelbart efter ulykken og indkommende fly omdirigeret til andre lufthavne langs Den Persiske Golf. Senere blev verdens tredjestørste lufthavn genåbnet, men trafikafviklingen var stærkt uregelmæssig i løbet af onsdag eftermiddag og aften som følge af ulykken.

Ramte landingslys
Boeing 777-300ER-flytypen har hos Emirates Airlines plads til op mod 426 passagerer og Emirates brugte flytypen på sin rute mellem Dubai og Københavns Lufthavn frem til december sidste år, hvor man under stort postyr indsatte et Airbus A380-fly.

Ingen Emirates-fly er tidligere styrtet ned eller brudt i brand i luften eller på jorden. Selskabets indtil nu mest alvorlige hændelser var i forbindelse med to lettende fly i Johannesburg og Melbourne i henholdsvis 2004 og 2009. Begge Airbus A340-fly ramte landingslys for enden af banerne. Flyene kom i luften, men vendte om og foretog sikkerhedslandinger i de lufthavne, som de var lettet fra.

 

 

Relaterede artikler:

Flyulykke i San Francisco Airport

Her er verdens sikreste flyselskaber