Dornier 328JET fra SUN-AIR of Scandinavia. (Arkivfoto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Første underskud i 43 år

SUN-AIR of Scandinavia kom ud af regnkabsåret 2019/20 med et underskud på 20,5 millioner kroner før skat. “Det er første gang i selskabets 43-årige historie, vi ikke har tjent penge,” udtaler direktøren.

Da ledelsen i SUN-AIR Aviation Group den 1. oktober 2019 tog hul på et nyt regnskabsår, var der ingen, der havde forestillet sig, at den største krise i den internationale luftfart ville ramme blot seks måneder senere.

Men coronakrisen spændte ben for den fortsatte vækst i den danske luftfartskoncern, og de sidste seks måneder af regnskabsåret påvirkede forretningen så negativt, at omsætningen faldt med næsten 40 procent til 302,3 millioner kroner. 

Samtidig dykkede årsresultat fra et overskud på 12,1 millioner kroner til et underskud på 20,5 millioner kroner før skat. Et resultat som i årsberetningen beskrives som utilfredsstillende.

“Det er alt andet end tilfredsstillende at lukke et regnskab med et underskud. Det er første gang i selskabets 43-årige historie, at vi ikke har tjent penge. Når det er sagt, så er vi dog også realister. Vi har modtaget godt 30 millioner fra statens hjælpepakker, og vi er lykkedes med at begrænse underskuddet ved at reagere hurtigt og konsekvent,” siger administrerende direktør Kristoffer Sundberg.

Klar til at slå til
Sidste sommer afskedigede SUN-AIR Aviation Group omkring 85 af selskabets dengang 188 ansatte i Danmark, og sidenhen er en del ansatte i et tysk datterselskab også blevet afskediget.

Således er der i dag en stab på 93 ansatte til at holde driften i gang med charterflyvninger og ambulanceflyvninger primært i datterselskabet JoinJet samt i den del af koncernen, der beskæftiger sig med flyvedligeholdelse og reservedele.

“På ryggen af en krise opstår der altid muligheder. Det var hårdt at sige farvel til så mange medarbejdere, hvor mange af dem har været en del af SUN-AIR i mange år. Vi tror dog på, at vi får brug for de fleste igen. Vi har en ret præcis plan for, hvordan vi vil genstarte ruteflyvningen. Samtidig har vi en ret lang liste over både ruter og andre forretningsområder, hvor vi er klar til at slå til, hvis der opstår interessante muligheder, så optimismen er i behold,” lyder det fra Kristoffer Sundberg.

Trods det store underskud har SUN-AIR noget at stå imod med, da der er et stærkt økonomisk fundament. Egenkapitalen var ved udgangen af regnskabsåret den 1. september 2020 på 107,6 millioner kroner, og koncernen havde adgang til en likvid beholdning på 63,4 millioner kroner.

 

Relaterede artikler:

Tysk SUN-AIR-selskab har søgt konkursbehandling

Ingen SUN-AIR ruteflyvninger før august 2021

Overvejer at lukke ned for ruteflyvning