Ny stor Lufthansa-strejke kan starte i dag

19.000 kabineansatte i Lufthansa starter i dag en strejke, der kan vare op til en uge. Fredag formiddag fortæller de utilfredse kabineansatte hvornår i dag strejken sandsynligvis vil starte.

Efter et par måneder uden strejkende piloter er det slut med roen blandt de ansatte i Lufthansa. I dag går det nemlig løs igen med strejker. Denne gang er det dog ikke de piloter, som har strejket 12 gange de sidste to år, som nedlægger arbejdet.

Det gør derimod selskabets omkring 19.000 kabineansatte organiseret i fagforeningen UFO. Fra i dag vil de strejke i op til en uge. Præcis hvornår strejkerne starter, hvor omfattende de bliver og hvor længe de vil vare, forventer UFO at melde ud fredag formiddag. Det forventes at strejkerne vil træde i kraft allerede senere på dagen fredag.

Sat sluttidspunkt på
Når piloterne har strejket, så har de annonceret strejkerne 24 timer i forvejen og sat sluttidspunkt på. Desuden har det kun været dele af Lufthansas trafikprogram, der på skift har været berørt af strejkerne. En strejke blandt Lufthansas langdistancepiloter, så en strejke blandt piloterne i datterselskabet Germanwings og så en strejke blandt piloterne på mellemdistanceflåden.

Lufthansa oplyste torsdag aften på deres hjemmeside, at selskabet vil bringe informationer om ændringer i trafikprogrammet på hjemmesiden, så snart man kender strejkernes omfang.