Peter Grønvold Samuelsen forlader Air Greenland-bestyrelsen. Foto: Air Greenland

Forlader flyselskabs bestyrelse efter MeToo-anklager

Peter Grønvold Samuelsen har valgt at træde ud af bestyrelsen i Air Greenland efter sag med anklager om sexchikane. Han har også opsagt sin direktørstilling i selskabet KNI.

Air Greenland skal have et nyt bestyrelsesmedlem, efter at Peter Grønvold Samuelsen mandag meddelte, at han ønsker at udtræde af flyselskabets bestyrelse. Det oplyser Air Greenland i en pressemeddelelse.

Peter Grønvold Samuelsen blev udpeget af det grønlandske selvstyre til bestyrelsen, hvor han har været medlem siden november 2020. Det skriver det grønlandske medie Sermitsiaq.AG.

Ønsket om at udtræde af bestyrelsen sker på baggrund af en sag med anklager om, at Peter Grønvold Samuelsen som direktør i Grønlands største handels- og servicevirksomheden KNI har udøvet sexchikane over for flere kvindelige ansatte.

Peter Grønvold Samuelsen begrunder udtrædelsen af bestyrelsen med, at han ikke ønsker, at den verserende mediesag omkring hans person skal knyttes til Air Greenland.

Politianmeldt af tidligere medarbejdere
Mandag kom det frem, at KNI-direktøren har opsagt sin stilling i KNI med øjeblikkelig virkning efter otte år på topposten. Peter Grønvold Samuelsen begrunder selv opsigelsen med, at han vil bruge mere tid med familie og i naturen.

Sermitsiaq.AG kunne samtidig afsløre, at KNI-direktøren i begyndelsen af marts blev politianmeldt af to tidligere KNI-medarbejdere for at have udøvet sexchikane.

Politianmeldelsen er kategoriseret som blufærdighedskrænkelse, og krænkelserne skulle have fundet sted på KNI’s hovedkontor og på tjenesterejser.

Ud over de to kvinder har Sermitsiaq.AG igennem mere end et år interviewet flere kvinder, der mundtligt og skriftligt har fortalt om Peter Grønvold Samuelsens grænseoverskridende adfærd.

Nyt medlem udpeges i maj
Det grønlandske selvstyre vil udpege et nyt bestyrelsesmedlem på Air Greenlands næste ordinære generalforsamling, som finder sted 18. maj i år.

Bestyrelsen i det grønlandske flyselskab har i alt ni medlemmer, heraf tre medarbejdervalgte medlemmer. Bodil Marie Damgaard er formand for bestyrelsen.

Indtil sidste år var den tidligere direktør i Billund Lufthavn, Kjeld Zacho Jørgensen, formand for bestyrelsen i Air Greenland.

Han forlod imidlertid bestyrelsen i flyselskabet samt i Greenland Travel og Hotel Arctic i Ilulisat og tiltrådte i stedet en stilling som formand for bestyrelsen i Kalaallit Airports, der står for at opføre og drive tre nye lufthavne i Grønland.

 

Relaterede artikler:

Fra Scandlines til Air Greenland

Lønforhøjelse til bestyrelsesformand i Grønland

Fire nye bestyrelsesmedlemmer i Air Greenland