En Airbus A330-200 fra Air Greenland. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Fire nye bestyrelsesmedlemmer i Air Greenland

Air Greenland har foretaget en række udskiftninger i sin bestyrelse, efter det grønlandske selvstyre har købt den danske stat og SAS ud af selskabet.

En stor udskiftning i den ni mand store bestyrelse hos Air Greenland har fundet sted i slutningen af maj.

Udskiftningen sker, efter Grønlands Selvstyre, Naalakkersuisut, har overtaget de aktier, som den danske stat og SAS hidtil har haft. Aktier til en værdi af i alt 462 millioner kroner, og som har gjort Grønlands Selvstyre til 100 procent ejer af Air Greenland.

Den danske stat og SAS havde hver udpeget to repræsentanter til Air Greenland-bestyrelsen, og disse glider således ud efter aktiehandlen. De to SAS-udpegede repræsentanter, Leif Rasmussen og John Dueholm, og de udnævnte medlemmer fra den danske stat, Claus Holstein (næstformand) og Bjarne Eklund, er dermed fortid i bestyrelsen.

Air Greenlands nye bestyrelsesmedlemmer
De fire nye medlemmer i Air Greenland-bestyrelsen blev valgt i forbindelse med en ekstraordinær generalforsamling i slutningen af maj, hvor aktiehandlen blev gennemført, skriver det grønlandske onlinemedie Sermitsiaq.AG.

Jette Larsen er nyt bestyrelsesmedlem i Air Greenland. Hun er administrerende direktør i Illuut A/S og har blandt andet erfaring med bestyrelsesarbejde fra INI A/S, Royal Arctic Line og KNI.

Annette Brøndholt blev også valgt, og hun har blandt andet erfaring fra luftfart. Hun har arbejdet 15 år i SAS, hvor hun havde flere lederstillinger – herunder vicedirektør for finans og it. Hun er også involveret i modeindustrien og varetager bestyrelsesposter fra hendes bolig i London.

Steen Jensen er også ny mand i bestyrelsen for det grønlandske flyselskab. Han er partner i advokatfirmaet Bech-Bruun, hvor han rådgiver danske og internationale børsnoterede selskaber – og finansielle virksomheder og stater om blandt andet børsret, kapitalmarkedsforhold, finansiering og transaktioner. Han har bopæl i Danmark.

Malik Hegelund Olsen er sidste og fjerde nye medlem i bestyrelsen i denne omgang. Han er salgschef i Royal Greenland og er bestyrelsesmedlem i Ilisimatusarfik og Elite Sport Greenland. Han bor i Nuuk.

Tidligere dansk lufthavnsdirektør er formand
Den tidligere lufthavnsdirektør i Billund Lufthavn, Kjeld Zacho Jørgensen, er bestyrelsesformand i Air Greenland. Bestyrelsen er desuden repræsenteret ved de tre medarbejdervalgte medlemmer Henrik Maule Steinbacher, Claus Motzfeldt og Sam Grønvold – og af Bodil Marie Damgaard, som har været medlem af Air Greenland-bestyrelsen siden 2016.

Den grønlandske regering købte således alle SAS’ og den danske stats aktier i Air Greenland i slutningen af maj i år. De to parters aktieandel bestod af henholdsvis 37,5 og 25,0 procent. Grønlands Selvstyre betalte 277 millioner kroner for SAS-aktieposten, mens den danske stats aktier havde en værdi af 185 millioner kroner.

 

Relaterede artikler:

Fra Billund til formandspost i Air Greenland

Grønland får selvstyreejet flyselskab

Medarbejderrepræsentant er ny bestyrelsesformand

Beskedne udbytter har hævet prisen på Air Greenland

Prisen for Air Greenland er fastsat