Norwegian Boeing 737-800 i Aalborg Lufthavn: (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Fortsat tilbagegang for Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn mærker fortsat konsekvenserne af Primera Air-konkursen, som er hovedårsag til tilbagegang i udenrigstrafikken i februar. Men også indenrigstrafikken falder.

Aalborg Lufthavn fortsatte i februar den tilbagegang i antallet af passagerer, som lufthavnen også måtte notere i januar.

Februar 2019 kunne således ikke leve op til månedsrekorden fra sidste år, hvor 114.495 passagerer rejste til og fra Aalborg, mens der i februar i år var 105.699 passagerer – en tilbagegang på 7,7 procent.

”Vinterprogrammet er det samme i februar som i den foregående måned, hvorfor vi desværre for anden måned i træk oplever en tilbagegang. Udenrigstrafikken går tilbage med over 16 procent, men det skal ses i lyset af færre afgange og ikke færre passagerer på flyene,” siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Farvel til Primera Air og London-rute
At det især er udenrigstrafikken, der går tilbage i Aalborg, hænger først og fremmest sammen med flyselskabet Primera Airs konkurs i oktober sidste år.

”Den manglende trafik fra Primera Air er hovedårsagen til nedgangen i udenrigstrafikken, for selskabet havde hele sidste vinter et fly fast baseret i Aalborg Lufthavn. Samtidig var alle Primera Air-afgange frem til august sidste år registeret som udenrigstrafik og ikke chartertrafik, så det påvirker tallene for udenrigstrafikken,” forklarer Søren Svendsen til CHECK-IN.dk.

I februar fløj 32.481 passagerer på udenrigsruterne til og fra Aalborg Lufthavn mod 38.875 i februar 2018. Det giver en tilbagegang på 16,4 procent.

Foruden Primera Air har Aalborg Lufthavn også mistet Norwegian-ruten til London-Gatwick, men til gengæld performer de nuværende udenrigsruter i Aalborg Lufthavn alle godt, understreger Søren Svendsen.

Fremgang for chartertrafikken
Lufthavnsdirektøren kan samtidig glæde sig over, at Aalborg fortsat har fremgang i antallet af charterpassagerer, som voksede med 8,9 procent i februar i forhold til samme måned året før. I alt var der 13.130 charterrejsende i februar i år mod 12.060 i februar sidste år.

Antallet af indenrigsrejsende får til gengæld igen tilbage, ligesom det også var tilfældet i januar. Lufthavnen havde i februar 60.088 indenrigspassagerer i forhold til 63.560 i februar 2018 – svarende til en tilbagegang på 5,5 procent.

Når den nordjyske lufthavn skuer fremad, er der udsigt en række rutenyheder i den kommende sommersæson, hvor det nye flyselskab Great Dane Airlines starter op i Aalborg med direkte ruter til Dublin, Edinburgh og Nice fra juni 2019 samt chartertrafik for Bravo Tours og Nilles Rejser.

Ny security-kontrol klar til sommersæsonen
Aalborg Lufthavn indvier op til sommersæsonen i slutningen af marts et nyt securityområde.

”Når det nye security-område står klar, har vi fire flows i stedet for tre, et automatisk bakkesystem og det nyeste x-ray udstyr, som gør rejsen endnu lettere for passagererne – noget de forretningsrejsende i høj grad sætter pris på,” siger Søren Svendsen.

Ombygningen i security-området er i øjeblikket i fuld gang, og derfor må de rejsende den næste måneds tid benytte en midlertidig kontrol igennem Gate 1 i Aalborg Lufthavn.

Relaterede artikler:

Svag start for Aalborg Lufthavn

Over fem millioner passagerer fra Billund og Aalborg

Primera-konkurs stoppede vækst i Aalborg og Billund