(Foto: Norwegian | PR)

Forventet kvartalsunderskud hos Norwegian

Norwegian kom ud af første kvartal 2023 med et underskud på 635 millioner kroner efter nogle vintermåneder, hvor kapaciteten på forhånd var tilpasset den svagere efterspørgsel.

Årets første kvartal er traditionelt det svageste for flyselskaberne, og således også for Norwegian, der landede et driftsunderskud før skat på 992 millioner norske kroner, hvilket svarer til 635 millioner danske kroner.

Resultatet blev skabt på baggrund af en omsætning på næsten på 3,98 milliarder norske kroner (2,54 milliarder danske kroner) og samlet 3,81 milli0ner passagerer.

Hos Norwegian er der glæde over, at det er lykkedes at begrænse tabet i første kvartal, idet selskabet på forhånd varslede, at man ville sætte fly på jorden og dermed begrænse den udbudte kapacitet i det traditionelt tabsgivende kvartal.

“Årets første kvartal viser, at vi er i stand til at tilpasse os sæsonvariationer i efterspørgslen. Samtidig har vi brugt tiden godt på at forberede os til den travle rejseperiode, vi nu går ind i. Forud for sommersæsonen har vi indfaset 11 nye og moderne fly og budt mange nye kolleger velkommen. Jeg er meget glad for, at vi i sommer ikke er afhængige af at skulle leje hverken fly eller mandskab eksternt. Vi vil modtage vores rejsende i egne fly og med eget personale,” siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Norwegian har ellers tidligere været kendt for at måtte indleje massiv erstatningskapacitet i sommeren, men den rolle har konkurrenten SAS nu i stedet fået.

Forventer meget stærk sommer
Med første kvartal bag sig kan Norwegian nu se frem mod at komme godt igennem andet kvartal, inden sommeren venter forude. Her har det norske lavprisflyselskab på forhånd store forventninger og går ind i perioden med en øget kontantbeholdning på 8,6 milliarder norske kroner (5,5 milliarder danske kroner).

“Vi har arbejdet med at forbedre kundeoplevelsen i Oslo Lufthavn, hvor vi har taget imod 150 nye kolleger i nyoprettede kundefunktioner ved check-in, ombordstigning og ankomst. Vi er dermed godt forberedt, både på jorden og i luften, til at byde alle passagerer velkommen i det, jeg tror vil blive den stærkeste sommer i Norwegians historie,” uddyber Geir Karlsen.

Norwegian flåde vil i den kommende sommer bestå af 81 fly, der skal matche den stigende efterspørgsel henover sommeren.

“De nuværende bookingtendenser er fortsat meget opmuntrende. For hele året 2023 forudser virksomheden en betydelig stigning i enhedsindtægterne fra sidste år. Norwegian har tæt på 300 ruter til salg på tværs af Norden og til attraktive europæiske destinationer. Med stærk varemærkeloyalitet, en solid organisation og robust økonomisk situation, er Norwegian godt positioneret til tackle kortsigtede udsving i efterspørgslen og styrke dens position som et førende nordisk flyselskab,” hedder det i kvartalsrapporten.

 

Relaterede artikler:

Driftsoverskud på en milliard kroner i Norwegian

Tæt på milliardoverskud i Norwegian

Lander driftsunderskud på to milliarder kroner