Ryanairs rutenet fra den 27. marts til den 2. april 2020. (Grafik: Great Circle Mapper)

Fra 1.800 til 18 Ryanair-ruter

Ryanair vil i den kommende uge flyve på 18 ruter fra Storbrtiannien og Irland. Dermed er 99 procent af ruterne midlertidigt lukket ned. Selskabet er klar til at flyve til Kina for at hente medicin og værnemidler.

Europas største lavprisflyselskab har skaleret operationerne ned. Helt ned.

I de kommende uger vil Ryanair sætte flere end 90 procent af selskabets 470 fly på jorden, da myndighedsrestriktioner og ekstremt svag efterspørgsel har betydet, at det ikke giver det mening at opretholde flyvningerne.

Dermed er selskabet bragt i en situation, hvor der fra fredag den 27. marts og frem til torsdag den 2. april blot flyves på 18 ruter mod normalt 1.800. Det fortæller noget om, i hvilket omfang den europæiske luftfart er ramt af COVID-19.

Fra hjemmebasen i Dublin Airport flyves der fortsat til destinationer i Storbritannien, Holland, Belgien, Tyskland og Portugal, mens den store base i London Stansted Airport kan tilbyde flyvninger til Irland, Holland, Tyskland, Ungarn og Portugal.

“Alle disse fly desinficeres dagligt. Med lav belægning og ingen trolley-service optimeres den sociale afstand ombord, og vi beder alle passagerer om at samarbejde fuldt ud med vores besætninger, der gør deres bedste i svære tider for at opretholde vitale forbindelser og fra Irland og Storbritannien for at gøre det lettere for vores passagerer og deres familier at håndtere nødsituationer, der kan kræve uopsættelige rejser i de kommende dage og uger,” skriver flyselskabet i en meddelelse.

Klar til at flyve til Kina
I det normale trafikprogram gennemfører Ryanair 2.400 flyvninger om dagen, og samlet opereres der til og fra 241 lufthavne i 40 lande. 

Med et stort produktionsapparat holdende på jorden er Ryanair også interesseret i at tage opgaver ind, der er lidt utraditionelle. Udover at have stillet sig til rådighed for evakueringsflyvninger i hele Europa, tilbyder det irske lavprisflyselskab også at transportere medicin, værnemidler og eventuelt også fødevarer, hvis det bliver nødvendigt.

Senest har Ryanair tilbudt at gennemføre flyvninger til Kina for at hente medicin og værnemidler.

Hele teamet hos Ryanair arbejder hårdt for at bistå med hjemtransport og evakueringsflyvninger for mange EU-regeringer. Vores piloter, ingeniører og andre fagfolk vil fortsat forsøge at hjælpe EU-regeringerne, hvor vi kan gennem denne COVID-19-krise,” hedder det hos Ryanair.

 

Relaterede artikler:

Ryanair og easyJet gør klar til at lukke ned

Ryanair aflyser Italien-flyvninger fra CPH