Jesper Skou, kommende driftsdirektør hos Naviair. (Privatfoto)

Fra Abu Dhabi til København

Den danske lufttrafiktjeneste Naviair har ansat Jesper Skou som ny driftsdirektør. Han kommer fra en stilling som øverste chef for lufttrafiktjenesten i Abu Dhabi.

Den 11. november træder 55-årige Jesper Skou atter ind ad døren hos Naviair i Kastrup. Her får han titel af driftsdirektør (COO) og får dermed ansvaret for alle operative aktiviteter, herunder kontrolcentralerne i København og Nuuk og tårnene i en række danske lufthavne. Samtidig indtræder han som medlem af den daglige direktion i Naviair.

Jesper Skou kommer fra en stilling som administrerende direktør i GAL Air Navigation Services, der har ansvaret for lufttrafiktjenesten i de to lufthavne i Abu Dhabi samt i fem andre lufthavne i De Forenede Arabiske Emirater.

I fire år – det seneste halvandet som administrerende direktør – har Jesper Skou været beskæftiget i den internationale organisation i Abu Dhabi med næsten 1.000 ansatte og 48 forskellige nationaliteter. Naviair kan dermed se frem til at få en direktør, som har erhvervet sig bred erfaring med ledelse og udvikling inden for lufttrafikstyring.

Naviair fremhæver blandt andet, at Jesper Skou i Abu Dhabi har været ansvarlig for at gennemføre en optimering af arbejdsprocesser, der har skabt en resultatfremgang på 20 procent.

Tilbage til udgangspunktet
Jesper Skou har tidligere været beskæftiget i Naviair og er oprindeligt uddannet som flyveleder i 1987 i det daværende Statens Luftfartsvæsen med speciale i tårn- og indflyvningskontrol. Frem til 1994 var han flyveleder i kontroltårnet i Københavns Lufthavn, hvorefter han i fire år valgte at prøve kræfter i udlandet som flyveleder i Zürich i Schweiz.

I 1998 vendte han tilbage til Danmark, hvor han efter at have bestredet en række lederstillinger i først Statens Luftfartsvæsen og siden Naviair, i 2010 blev driftsdirektør i NUAC HB, der var et nyetableret dansk-svensk joint venture, der har haft ansvaret for driften af den såkaldte en route-trafik i dansk og svensk luftrum som leverandør til Naviair og den svenske pendant LFV.

Jesper Skou overtager stillingen i Naviair efter Claus Skjærbæk, der i en alder af 54 år pludseligt afgik ved døden i april 2019.

 

Relaterede artikler:

Dødsfald i Naviair

Ny direktør tiltrådt i Naviair

Naviair får ny administrerende direktør