Naviair får ny administrerende direktør

58-årige Carsten Fich skal som ny direktør for Naviair løfte den tunge arv efter Morten Dambæk, der går pension efter 17 år på posten.

Den 1. maj får luftkontroltjenesten Naviair ny administrerende direktør. Valget er faldet på den 58-årige civilingeniør Carsten Fich, der tidligere har været topleder i flere danske virksomheder. Blandt andet var han i perioden fra 2006 – 2015 CEO for Nordgroup a/s – det tidligere Kommunekemi a/s. Han har også i 10 år været leder i Ørestadsselskabet, hvor han som COO var med til til at udvikle og idriftsætte Københavns Metro og etablere infrastrukturen i Ørestad.

”Vi har fundet den helt rigtige mand til at lede den udvikling, Naviair skal gennemgå i de kommende år for fortsat at fremstå som en af verdens bedste og mest effektive leverandører af trafikstyring og tilknyttede services til luftfarten. Jeg er overbevist om, at Carsten Fich både vil være i stand til at fortsætte og videreudvikle perlerækken af de stærke resultater, Naviair har præsteret siden etableringen i 2001,” siger Naviairs bestyrelsesformand, Anne Birgitte Lundholt, og fortsætter:

Samtidig bliver det ham, der skal sikre at virksomheden er rustet til at møde de udfordringer, som branchen står overfor og som både på det tekniske område og strukturelt vil kræve en sikker hånd på roret i de nødvendige forandringsprocesser. Jeg glæder mig til samarbejdet.”

Veldrevet virksomhed
Carsten Fich glæder sig til at tage virksomheden til ”næste trin”.

”Jeg er fuld af respekt for de resultater, som Naviair allerede har opnået, og jeg går ind til jobbet med bevidstheden om, at der er tale om en særdeles veldrevet virksomhed med kompetente medarbejdere og et stærkt lederteam. Dem glæder jeg mig til at være sammen med og tage Naviair til det næste trin på udviklingsrejsen,” siger Carsten Fich.

Samtidig med Carsten Fichs tiltrædelse udnævnes Naviairs hidtidige direktør for økonomi og IT, Søren Stahlfest Møller, til Viceadministrerende direktør.

”Søren Stahlfest Møller har været med i Naviairs direktion siden 2015 og har også i en årrække været økonomichef i virksomheden, så med ham som højrehånd sikrer vi, at Carsten får den stærkest mulige start i Naviair – også når det gælder kontinuiteten,” siger Anne Birgitte Lundholt.

Fransk orden
Carsten Fich afløser Morten Dambæk, der går på pension efter ikke mindre end 17 år i spidsen for Naviair. Han har gennem årene været en markant profil i arbejdet med at udvikle systemer til sikker afvikling af flytrafik og med at harmonisere trafikstyringssystemerne i Europa. Den mente man hos den franske regering, som i december sidste år besluttede at gøre Morten Dambæk til ridder af den franske orden, Ordre National du Méure du Mérite.

Den franske orden er ikke den første hæder, der tilfalder Morten Dambæk. I 2014 blev han således tildelt Luftfartspokalen af Danske Flyvejournalisters Klub.

Vidt forskellige systemer
Naviair leverer lufttrafiktjeneste, hvor de leder fly sikkert og med mindst mulig forsinkelse gennem dansk luftrum. Virksomheden har 700 medarbejdere og en årlig omsætning på cirka 750 mio. kroner. De største medarbejdergrupper er operative medarbejdere (flyveledere, flyvelederassistenter mv.)samt ingeniører og andet teknisk personale, der planlægger, implementerer og varetager driften af de tekniske systemer og flyvesikringsanlæg.

Naviair er en statsvirksomhed under Transportministeriet og er blandt de førende europæiske virksomheder, når det gælder harmonisering og standardisering af lufttrafikstyringssystemer i Europa. Naviairs kontrolcentral i København er derfor blandt de syv kontrolcentraler i Europa som helt unikt i dag arbejder med helt harmoniserede systemer, mens de knap 40 øvrige kontrolcentraler i Europa fortsat opererer med vidt forskellige systemer med vidt forskellige standarder.

 

 

Relaterede artikler:

Anerkendelse til Naviair-direktør

Naviair er blevet selvstændigt

​Naviair-direktør og iværksætter hædret