Ny direktør tiltrådt i Naviair

Luftkontroltjenesten Naviairs nye direktør Carsten Fich er tiltrådt. Han har en fortid som topleder i flere danske virksomheder.

Carsten Fich er tiltrådt som ny administrerende direktør i Naviair. Han afløser Morten Dambæk, der går på pension efter 17 år i spidsen for virksomheden.

Blandt de mange opgaver, som Carsten Fich overtager, er forvaltningen af Naviairs medejerskab af amerikanske Aireon, der i løbet af det kommende år færdiggør verdens første globale overvågningssystem for fly.

Carsten Fich skal stå i spidsen Naviair fortsatte udvikling og sikre, at virksomheden fastholder sin position i førerfeltet blandt de europæiske lufttrafikstyringsselskaber. ”Det er han den helt rigtige til. Jeg glæder mig til samarbejdet,” siger Anne Birgitte Lundholt, bestyrelsesformand, Naviair.

Erfaring fra Nordgroup og Ørestadsselskabet
Carsten Fich er civilingeniør og PhD fra DTU. Han har været topleder i flere danske virksomheder. Blandt andet var han i perioden fra 2006-2015 koncernchef for Nordgroup – det tidligere Kommunekemi. Han har også været leder i Ørestadsselskabet i 10 år, hvor han som driftsdirektør var med til var med til at udvikle og idriftsætte Københavns Metro og etablere infrastrukturen i Ørestad.

Da nyheden om direktørskiftet blev offentliggjort i februar, sagde Carsten Fich i en pressemeddelelse:

”Jeg er fuld af respekt for de resultater, som Naviair allerede har opnået, og jeg går ind til jobbet med bevidstheden om, at der er tale om en særdeles veldrevet virksomhed med kompetente medarbejdere og et stærkt lederteam. Dem glæder jeg mig til at være sammen med og tage Naviair til det næste trin på udviklingsrejsen.”

Samtidig med Carsten Fichs tiltrædelse er Naviairs direktør for økonomi og IT, Søren Stahlfest Møller, udnævnt til viceadministrerende direktør.

Reception for Morten Dambæk i juni
Den afgående direktør Morten Dambæk har gennem årene været en markant profil i arbejdet med at udvikle systemer til sikker afvikling af flytrafik og med at harmonisere trafikstyringssystemerne i Europa. Han er blandt andet blevet hædret med en titel som ridder af den franske orden, Ordre National du Méure du Mérite, ligesom han i 2014 fik tildelt Luftfartspokalen af Danske Flyvejournalisters Klub.

Morten Dambæks fratrædelse markeres med en reception den 8. juni 2018.

 

Relaterede artikler:

Naviair fordobler overskuddet

Naviair får ny administrerende direktør

​Naviair-direktør og iværksætter hædret