Air Nostrum CRJ1000 i SAS-farver (Foto: Javier Rullan Ruano)

Fusionsplaner for SAS-leverandører godkendt

EU´s konkurrencemyndigheder har godkendt den planlagte fusion mellem Air Nostrum og CityJet, der samlet beskæftiger 25 fly for SAS.

For et år siden meddelte spanske Air Nostrum og irske CityJet, at de to selskaber ønskede at fusionere med forbehold for de europæiske konkurrencemyndigheders godkendelse, og nu meddeler EU-Kommissionen, at fusionsplanerne er blevet godkendt.

Samlet beskæftiger de to flyselskaber 86 regionale fly fordelt med 48 til Air Nostrum og 38 til CityJet, og 25 af disse opereres på vegne af SAS, mens selskaberne også leverer wetlease-ydelser til blandt andre Aer Lingus, Brussels Airlines, Croatia Airlines og Iberia Regional.

Selvom de to selskaber med fusionen skaber Europas største regionale flyselskab, har EU-Kommissionen ikke vurderet, at det kan medføre en markedssituation, hvor konkurrencen bliver sat ud af kraft.

“Aktiviteterne i CityJet og Air Nostrum overlapper hinanden med hensyn til levering af wetlease-ydelser og charterflyvninger. Kommissionen konkluderede, at den foreslåede transaktion ikke ville rejse nogen konkurrenceproblemer, fordi virksomhederne har moderate markedsandele, et tilstrækkeligt antal konkurrenter på markedet, og adgangsbarriererne for nye operatører er lave,” hedder det i konklusionen fra EU-Kommissionen.

Etablerer joint venture
Med EU-godkendelsen på plads kan parterne etablere et joint venture-selskab med Fortress Investment Group LLC og Air Investment Valencia S.L. som ejere. Førstnævnte er en New York-baseret investeringsvirksomhed, der blandt andet ejer CityJet og flyleasingselskabet Falko Regional Aircraft Limited. Fortress Investement Group er kontrollet af japanske SoftBank Group.

Air Investment Valencia S.L. kontrolleres af Carlos Betomeu og ejer Air Nostrum med Hibernian Airlines Limited og Aviatech & Consulting S.L. som tilhørende datterselskaber.

CityJet købte med virkning fra den 31. januar 2017 SAS-datterselskabet Cimber A/S og overtog samtidig forpligtelserne på 22 Bombardier CRJ900-fly med besætninger. I dag har både CityJet og Air Nostrum danske baser med personale, der er overenskomstdækket af Flyvebranchens Personale Union (FPU).

 

Relaterede artikler:

To SAS-leverandører fusionerer

SAS indgår ny aftale med Air Nostrum

Officielt: SAS sælger Cimber til CityJet