Flymåltider fra Gate Gourmet (Foto: gategroup)

Gate Gourmet-strejke er afblæst

De ansatte hos cateringvirksomheden Gate Gourmet genoptog lørdag morgen arbejdet efter flere dages strejke. Der går dog et par dage, før driftssituationen er normal.

Flypassagerer hos SAS og en række andre flyselskaber i Københavns Lufthavn kan se frem til atter at kunne blive tilbudt de sædvanlige måltider på flyvninger fra den danske hovedstadslufthavn.

En overenskomststridig arbejdsnedlæggelse har siden siden tirsdag eftermiddag lammet Gate Gourmet, der er det største flykøkken i Københavns Lufthavn, og trods et påbud fra Arbejdsretten i fredags om at genoptage arbejdet, er medarbejderne første vendt tilbage til arbejdet lørdag morgen kl. 09.00.

Der går dog endnu et par dage, inden passagererne kan forvente at få serveret flymad i henhold til flyselskabernes serviceprogrammer. Først skal der nemlig nye forsyninger af råvarer til cateringvirksomheden.

“Vi fortsætter med vores nødplan frem til og med mandag, da vi ikke skal forvente normaliserede forhold før tidligst tirsdag morgen,” siger kommunikationschef Torben Andersen fra Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Lovet forhandlinger med koncernledelse
Konflikten startede tirsdag eftermiddag, da 200 ansatte nedlagde arbejdet, da man var utilfredse med, at flere lokalaftaler var blevet opsagt. Sidenhen valgte resten af medarbejderne at følge trop, således at konflikten siden onsdag har omfattet 500 ansatte.

Årsagen til at medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet er angiveligt, at de er blevet lovet forhandlinger den førstkommende onsdag med repræsentanter fra hovedkontorets ledelse i Schweiz.

Ledelsen hos Gate Gourmet i Danmark er i første omgang lettet over, at medarbejderne er tilbage på jobbet.

“Jeg er rigtig ked af, at det har berørt så mange kunder og er selvfølgelig superglad for, at medarbejderne har valgt at gå i arbejde igen,” siger selskabets direktør Palle Ørting til Ritzau.

At medarbejderne i Gate Gourmet har trodset Arbejdsrettens påbud om at gå i arbejde, kan komme til at koste en bod på 30 til 35 kroner i timen, og nogle kan endda se frem til en skærpet bod på 65 til 70 kroner i timen.

 

Relaterede artikler:

Strejke tvinger SAS-kunder til at spise i lufthavnen

SAS: Tag selv mad og drikke med i flyet

SAS-aftale starten på Gate Gourmet-svindel