(Foto: Russavia)

Genåbner Egypten-rute

Et egyptisk flyselskab genåbner i næste måned rute fra Sharm el Sheikh til København og Billund-rute er også på trapperne.

Efter en pause på omkring et år og otte måneder genåbner Air Cairo den 27. juni sin helårsrute mellem den egyptiske badeby Sharm el Sheikh og Københavns Lufthavn.

Det egyptiske flyselskab lukkede ruten i starten af november 2015, da det danske udenrigsministerium ændrede sin rejsevejledning og opfordrede danskerne til at undgå alle ikke-nødvendige rejser til Sharm el Sheikh. Det skete efter at russisk fly i oktober 2015 var styrtet ned kort tid efter starten fra Sharm El Sheikh og der blev sat store spørgsmålstegn ved hvor sikkert det var i den egyptiske lufthavn og hvor effektiv eksempelvis sikkerhedskontrollen var.

Nu vender Air Cairo tilbage på ruten med en ugentlige flyvning på tirsdage. Ruten vil blive betjent med Airbus A320-fly, som vil flyve fra Sharm El Sheikh kl. 12.45 og lande i CPH kl. 18.00. En time senere går turen den anden vej med forventet ankomst i Sharm el Sheikh kl. 23.59.

Puljer og løs vægt
Sæderne på flyet sælges både i puljer til charterarrangører og i ”løs vægt”. Charterarrangøreren Amisol er GSA-agent for Air Cairo i Danmark og dermed dem, der formidler kontakten til andre interesserede turoperatører, som måtte ønske at købe pladser ombord på flyet. Private rejsende kan købe flybilletterne på Air Cairo’s hjemmeside.

Flyselskabet er desuden langt fremme med at lægge sidste hånd på planerne om at åbne en rute mellem Sharm el Sheikh og Billund til efteråret, oplyser Amisols presseansvarlige, Lis Vogelius, til CHECK-IN.dk.

Amisol havde i 2006 blot 3.717 rejsende viser markedstal fra RiD (Rejsearrangører i Danmark, red.).

Ikke omfattet
Mens Sharm El Sheikh-ruten har været lukket, så har Air Cairo uden problemer fløjet fra den anden egyptiske badeby Hurghada til både København og Billund. Hurghada blev nemlig ikke omfattet af Udenrigsministeriets ændrede rejsevejledning. Air Cairo flyver til Billund på fredage og til København på lørdage året rundt.

Air Cairo blev stiftet i 2003 og er Egyptair’s lavprisdatterselskab, der med seks Airbus A320-fly forbinder Sharm el Sheikh og Hurghada med omkring 25 destinationer i Nord- og Centraleuropa samt Mellemøsten og Kaukasus-regionen.

 

Relaterede artikler:

Flystyrt har kostet 224 mennesker livet

Flyselskaber vender tilbage til Sharm el-Sheikh

Lange udsigter for Sharm-el Sheikh flyvninger

UM fraråder rejser til Sharm El Sheikh