Det ombyggede område i Helsinki Airport, hvor den unikke genbrugsbutik Relove og café åbner senere i 2023. (Foto: Finavia)

Genbrugsbutik åbner i nordisk lufthavn

Verdens første genbrugsbutik i en lufthavn åbner senere på året i Helsinki Airport, hvor passagererne foruden at købe brugte beklædningsgenstande også kan hygge sig i en café.

Passagererne i Helsinki Airport får senere i 2023 muligheden for at træde indenfor i en helt ny type lufthavnsbutik.

Således er den finske lufthavnsoperatør Finavia og det finske familieselskab Relove gået sammen om at introducere en unik konceptbutik i den finske storlufthavn. Konceptet består i at kombinere brugt tøj og tilbehør af høj kvalitet med en populær café.

”Vi udvikler hele tiden lufthavnens udvalg og følger trends og passagerernes ønsker. Vi har nu underskrevet en aftale med det finske firma Relove, der vil introducere en genbrugs-konceptbutik i Helsinki Airport. Det er en af dette års mest ventede nye tjenester,” siger Nora Immonen, direktør for forretningsenheden for kommercielle tjenester i Helsinki Airport.

Det er første gang nogensinde, at en genbrugsbutik slår dørene op i en lufthavn. Sædvanligvis er der masser af eksempelvis dyre, kendte brands i lufthavne, men Helsinki Airport er altså snart klar til også at tilbyde de rejsende brugt tøj.

Vil nå ud til internationale kunder
Parret bag Relove-konceptbutikken er glade for det unikke og historiske samarbejde med Finavia, der giver selskabet mulighed for at fremme den cirkulære økonomi med en større målgruppe.

”I lufthavnen vil vi også nå ud til internationale kunder. Vi vil tilbyde en fornøjelig oase i Helsinki Airport, hvor genbrugsbutik og caféservice er flettet sammen på en fantastisk måde, som aldrig er set før i et lufthavnsmiljø,” siger Reloves iværksætterpar Noora Hautakangas og Eero Ukkonen.

Passagererne vil senere på året kunne finde Relove i den tidligere afgangshal i Helsinki Airport. Området er blevet en del af gateområdet som følge af lufthavnens udviklingsprogram. Området får i efteråret 2023 et helt nyt udtryk, når ombygningsarbejdet er færdigt og de nye tjenester åbnes.

”Vi er stolte af, at den fornyede Helsinki Airport passer til passagerernes præferencer og løbende tilbyder noget nyt. Det er noget, vi har arbejdet hårdt for at opnå,” fortæller Nora Immonen.

 

Relaterede artikler:

Gør klar til ny passageroplevelse i Helsinki Airport

Bruger data til at forbedre passageroplevelsen

Finske lufthavne mangler 10,6 millioner passagerer