Genvej til Star Alliance guldkort

Som SAS EuroBonus guldmedlem har man automatisk adgang til 990 Star Alliance-lounges over hele verden. Hos nogle luftfartsselskaber er det nemmere at kvalificere sig til Star Alliance guldstatus end hos SAS, så der er mulighed for at skyde genvej.

For at blive guldkortholder i det populære SAS EuroBonus-programskal manoptjene mindst 50.000 basispoint eller rejse 50 enkeltture i løbet en 12 måneders optjeningsperiode.

Det sætter for mange rejsende en naturlig grænse for adgangen til det eftertragtede guldkort hos SAS, der samtidig automatisk giver privilegier hos Star Alliance på samme niveau.

EuroBonus Guld-medlemmer, der flyver med SAS elleren Star Alliance-partner, har adgang til Star Alliance-lounges og øvrige SAS EuroBonus-partner-lounges. Og dem er der ifølge Star Alliance over 990 af i hele verden.

Men det kan være svært at få adgang til det forjættede land i de eftertragtede lounges, hvis man ikke har den rette status på sit SAS EuroBonus medlemskab. Flere rejsende har dog fundet en genvej til at opnå Star Alliance guldstatus, og dermed få adgang til SAS-fordelene uden nødvendigvisat have fløjet med selskabet.

Fleksible betingelser hos Turkish Airlines
En af mulighederne er at melde sig ind i Miles & Smile loyalitetsprogrammet hos Turkish Airlines. Selskabet flyverfra København, Billund og Aalborg i alt 24 gange om ugen til Istanbul. Herfra kan man flyve videre til 160 internationale destinationer over hele verden. Mange skandinaviske rejsende benytter eksempelvis Turkish Airlines ogtrafikknudepunktet i Istanbul til rejser, der har Bangkok, Beijing, Dubai og Johannesborg som slutdestination.

I det tyrkiske selskabs Miles & Smile program skal man nemlig blot optjene 40.000 miles indenfor en periode på 12 måneder for at opnå Elite-medlemskab, hvilket svarer til Star Alliance Gold. Når man samtidig er bosiddende udenfor Tyrkiet skal mankunoptjene 25.000 miles indenfor det første år, eller 37.500 miles indenfor to år for at bevare Elite-medlemskabet.

Optjeningsniveauet på oprindeligt 40.000 miles svarer til 16 returbilletter fra København til Istanbul eller fire returbilletter fra København til Beijing via Istanbul.

Andre Star Alliance-selskaber som Air Canada, græske Aegean Airlines samt koreanske Asiana Airlines tilbyderogså lempelige vilkår for det, der svarer til guldstatus i de respektive selskabers bonus- og loyalitetsprogrammer.