Al Maktoum International Airport. (Foto: Emirates | PR)

Godkender planer: Dubai får verdens største lufthavn

Regeringen i emiratet Dubai vil investere tæt på 250 milliarder kroner i udbygningen af Al Maktoum International Airport, der får en årlig kapacitet på 260 millioner passagerer.

Søndag kunne herskeren i emiratet Dubai godkende fase to af Dubai World Central – Al Maktoum International Airport,  hvilket vil skabe verdens største lufthavn.

Mohammed bin Rashid Al Maktoum er,  udover at være emiratets hersker, også vicepræsident og premierminister i De Forenede Arabiske Emirater, og han kunne godkende investeringen af 128 milliarder dirhams, eller hvad der svarer til den svimlende sum af 243 milliarder kroner, i udbygningen af den sekundære lufthavn i Dubai.

Udbygningen betyder, at Dubai får en lufthavn, der årligt kan håndtere op til 260 millioner og 12 millioner tons luftfragt, hvilket vil gøre den til verdens største og dermed overgå den kapacitet, der er planlagt i Istanbul Airport, der sigter på 200 millioner årlige passagerer.

Fremtidens hjem for Emirates
Al Maktoum International Airport blev åbnet 2010 og er placeret cirka 37 kilometer sydvest for Dubai. Lufthavnen, med koden DWC, fungerer i dag som international lufthavn for fragtflyselskaber samt en række udenlandske charter- og lavprisflyselskaber.

I en erklæring fra Dubai Airport, der også driver Dubai International Airport (DXB), der er hub for Emirates, hedder det, at udbygningen af lufthavnen skal styrke Dubais position som verdens førende trafikknudepunkt for luftfart.

“DXB vil fortsætte med at fungere som det primære knudepunkt og opfylde behovene hos over 100 millioner gæster i løbet af de næste par år, efterhånden som fase to af DWC tager form. Vi vil aktivt samarbejde med vores flyselskabskunder, vores strategiske partnere, Dubai-regeringen og vores interessenter for at føre dette visionære projekt til virkelighed,” siger Paul Griffiths, CEO i Dubai Airports.

Et gigantisk projekt 
Det er planen, at den ny Dubai-lufthavn skal stå færdig om 10 år, og på det tidspunkt vil Emirates flytte overflytte trafikken fra den nuværende Dubai International Airport til den nye lufthavn, der over et areal på 70 kvadratkilometer får fem parallelle baner og ikke mindre end 400 gates.

“Når vi bygger en hel by omkring lufthavnen i Dubai South, vil efterspørgslen efter boliger til en million mennesker følge med. Den vil være centrum for verdens førende virksomheder inden for logistik- og lufttransportsektoren,” lød det søndag fra Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Han kaldte det samtidig et projekt for fremtidige generationer, der sikrer en kontinuerlig og stabil udvikling for de kommende generationer.

 

Relaterede artikler:

Bygger vedligeholdelseshangar til 6,5 milliarder kroner

Opfører nyt træningscenter med seks simulatorer

En milliard passagerer i Dubai International Airport