Illustration af Emirates' nye center til træning af piloter i Dubai. Foto: Emirates

Opfører nyt træningscenter med seks simulatorer

I 2024 åbner Emirates en ny træningsfacilitet med plads til seks simulatorer. Dette sker som led i at kunne træne piloter til i alt 165 nye fly, som selskabet står til at modtage.

Et flyselskab som Emirates med over 260 langdistancefly har brug for omfattende træningsfaciliteter for at holde deres piloter skarpe. Og med mange nye fly på vej er der blevet behov for endnu mere plads.

Derfor investerer det mellemøstlige flyselskab i helt nye faciliteter på 63.318 kvadratmeter, hvor der vil blive plads til seks såkaldte Full Flight Simulatorer (FFS). Her skal Emirates uddanne piloter til selskabets kommende nye langdistancefly i skikkelse af 115 Boeing 777X og 50 Airbus A350.

Det forventes, at anlægget vil stå færdigt i marts 2024, og prisen forventes at løbe op i 135 millioner dollar, eller hvad der svarer til 946 millioner kroner.

”Vores investering på 135 millioner dollar til at bygge nye træningsfaciliteter vil sikre, at Emirates er parate til at påbegynde uddannelsen af piloter forud for leveringen af flyselskabets nyeste fly fra 2024. Bygningen vil blive udstyret med de nyeste og mest teknologisk avancerede simulatorer for at sikre piloterne den bedste træning,” siger Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, koncernchef i Emirates.

Kan optimere brugen af simulatorerne
De nye træningsfaciliteter kommer til at ligge i tilknytning til Emirates’ eksisterende træningsfaciliteter i Dubai. Dermed vil der ske den størst mulige integrering med flyselskabets øvrige faciliteter til uddannelse og videreuddannelse af piloter og kabinebesætning.

Emirates har stort fokus på at kunne udnytte kapaciteten i det nye træningscenter bedst muligt. Derfor vil kommende pilotelever på forhånd blandt andet kunne konfigurere og opsætte deres simulation, inden de sætter sig klar i simulatoren.

Det er et nyt koncept, og det vil optimere brugen af simulatorerne, da piloteleverne forkorter den tid, der bruges derinde. Eleverne kan derfor fokusere på øvelserne og bruge tid på faktisk træning.

Øger kapaciteten med 54 procent
Den nye bygning med træningsfaciliteter til piloter vil gøre, at Emirates potentielt set vil kunne udvide træningskapaciteten med 54 procent om året.

Når den nye bygning står klar, vil Emirates kunne tilbyde i alt 17 Full Flight Simulatorer, hvilket vil give piloterne større fleksibilitet i forbindelse med finpudsning eller videreudvikling af deres flyvefærdigheder. Flyselskabet vil fremover have en kapacitet på 130.000 træningstimer i simulatorerne om året.

Det nye træningscenter vil blive indviet af den første pilot i juni 2024 – hvilket er timet med levering af den første nye Airbus A350.

De nye faciliteter til træning af Airbus A350- og Boeing 777X-piloter føjer sig til en række eksisterende faciliteter til uddannelse af personale – herunder blandt andet Emirates Flight Training Academy, Emirates Aviation University og Emirates Cabin Crew Training Centre.

 

Relaterede artikler:

Rekordoverskud hos Emirates

Begynder opgradering af første Emirates-fly

Emirates vil have flere kvinder i cockpittet