Passagerer i København Lufthavn. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | Theaviationplatform.dk)

Godt to millioner passagerer i København Lufthavn

I marts var der lige i underkanten af to millioner passagerer, der rejste gennem CPH., hvilket var 83 procent af 2019-niveauet. I sommeren er den udbudte kapacitet til Tyrkiet, Frankrig og Spanien større end før coronapandemien.

Københavns Lufthavn fortsætter genopretningen i et adstadigt tempo. I marts blev der registreret 1.981.682 passagerer, hvilket var 83 procent af niveauet fra samme måned i 2019, hvor 2.373.332 rejste gennem den danske hovedstadslufthavn.

Dermed manglede der stadig omkring 400.000 passagerer fra før coronapandemien, men det positive er, at der var 560.000 flere rejsende end i marts sidste år. Hertil skal det nævnes, at påskerejserne startede tidligere i år end sidste år. Den 31. marts var den store rejsedag i forbindelse med årets påske, mens det sidste år var den 8. april.

Den 31. marts var da også månedens travleste dag, hvor 81.866 passagerer rejste til og fra Københavns Lufthavn, og kommerciel direktør Peter Krogsgaard har store forventninger til forårets rejseaktivitet.

”Foråret er ferietid for mange af vores passagerer. De mange helligdage gør det ideelt at tage på en smuttur ud i verden, og vi ser tydeligt, at rejselysten er i top, hvad enten det er sydens sol eller en storby, der lokker. Det ser ud til, at fremgangen fortsætter, og vi er godt tilfredse med, at vi har 563.000 flere passagerer i forhold til marts sidste år – blandt andet takket være nogle travle påskedage, som sidste år først faldt i april.”

Større kapacitet til Tyrkiet, Frankrig og Spanien end i 2019
Det nye sommertrafikprogram blev skudt i gang den 27. marts, og det betyder, at der er omkring 25 nye ruter, hvoraf SAS og Norwegian alene står for 17 af dem. Det betyder, at der i sommeren kan flyves til lidt flere end 160 destinationer på rute- og charterflyvninger fra CPH.

”Vi kan se på flyselskabernes sommerprogram, at det bliver en god og travl sommer i Københavns Lufthavn. Efterspørgslen er stigende, og hen over sommeren er det særligt destinationer omkring Middelhavet, der lokker. Det ser flyselskaberne selvfølgelig, og de er klar med både nye ruter og flere afgange – og vi er klar i lufthavnen til de mange passagerer,” lyder det fra CPH-direktøren.

CPH har opgjort, at der henover sommeren udbydes næsten 11 millioner flysæder på afgående og ankommende fly, og det er 90 procent af den udbudte kapacitet fra sommeren 2019. Til lande som Tyrkiet, Frankrig og Spanien er sædekapaciteten endda øget med henholdsvis 17, 9 og 5 procent i forhold til sommeren 2019.

Spanien er det mest populære rejseland i Sydeuropa med 789.000 sæder efterfulgt af Frankrig og Italien med henholdsvis 630.000 og 613.000 sæder. Det er dog flyvninger til Norge og Storbritannien, hvor der er størst kapacitet med omkring cirka en million sæder til hvert af de to lande.

 

Relaterede artikler:

Genopretningen fortsætter i CPH

CPH: Passagertallet fortsætter med at stige i 2023

22,1 millioner passagerer i CPH – og flere i 2023