Piloter i cockpit. (Arkivfoto: 123rRF_kasto)

Gør klar til at uddanne flere piloter

Det estiske flyselskab Xfly vil i samarbejde med blandt andet en flyveskole uddanne piloter for at imødekomme et forventet behov for flere piloter i de kommende år på trods af coronakrisen.

I Estland er der stor tro på, at der vil mangle piloter i de kommende år.

Derfor har Xfly – tidligere Regional Jet – indledt et samarbejde med Estonian Aviation Cluster, Estonian Aviation Academy og flyveskolen Pakker Avio med det formål at få uddannet flere piloter ved hjælp af et nyt træningsprogram.

Samarbejdet bygger på, at der efter coronakrisen forventes stigende flytrafik, og at der dermed vil blive brug for flere nyuddannede piloter. Dette på trods af, at mange piloter over hele verden er blevet ledige i forbindelse med krisen det seneste års tid.

Xfly er det største flyselskab i Estland og er ejet af Nordic Aviation Group. Flyselskabet er den førende partner i det nye samarbejde, og selskabet er ofte den første arbejdsgiver for nye estiske piloter.

Får brug for 70 ekstra piloter
Erhvervet som pilot har et stort perspektiv på trods af den nuværende krise i luftfartsbranchen, lyder det fra Xfly.

”Vi forventer en hurtig stigning i efterspørgslen på Xflys tjenester i de næste par år, og vi estimerer derfor, at vi i Estland får brug for 70 ekstra piloter på fire år,” siger Anton Önnik, kommerciel direktør i Xfly.

”Eftersom Estonian Aviation Academys nationale uddannelsesprogram kun muliggør uddannelse af 10 piloter om året, er det indlysende, at det ikke vil dække vores behov, selvom alle de unge piloter skulle blive ansat hos os. Derfor lancerede vi et uddannelsesprogram i samarbejde med vores partnere. Uddannelsen har også et enormt eksportpotentiale.”

Uddannelsesprogrammet inkluderer MPL (Multi-Crew Pilot License), og træningen opfylder alle krav fra Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur, EASA. Dette træningsprogram har den fordel at være kortere med mere intensiv læsning og træning end sædvanligvis.

Vil øge international konkurrenceevne
Der vil være fokus på, at nyuddannede piloter fra Xflys træningsprogram vil kunne påbegynde job i flyselskabet straks efter endt uddannelse. Estonian Aviation Academy bidrager med forberedelse af den teoretiske del af uddannelsen, og man glæder sig til at indlede samarbejde med Xfly.

”Jeg er meget glad for dette samarbejde. Det er et glimrende eksempel på den estiske luftfarts kapacitet til at samarbejde, når det er nødvendigt for at tjene et fælles formål; at udvikle og øge vores luftfartssektors konkurrenceevne på internationalt plan,” siger Koit Kaskel, rektor for Estonian Aviation Academy.

En anden samarbejdspartner, Pakker Avio, vil gennemføre den praktiske flyvetræning. Flyveskolen håber, at det nye samarbejde vil tiltrække mange unge mennesker, der ønsker at uddanne sig til pilot i de kommende år.

Xfly er velkendt i det danske luftrum, da flyselskabet opererer regionalflyvninger for SAS i både Danmark og Sverige. Det estiske selskab råder i øjeblikket over i alt syv ATR 72-500 og syv Bombardier CRJ-900.

 

Relaterede artikler:

Xfly: Markedet får behov for 500 regionale fly

SAS-leverandør bliver til Xfly

Estland: Vi vil have Airbus-fabrik