Great Dane Airlines' OY-GDA i hangaren i Warszawa. (Foto: LOTAMS)

Great Dane Airlines i samarbejde med LOT-selskab

Great Dane Airlines har indledt et samarbejde med LOTAMS, der er den tekniske afdeling til LOT Polish Airlines, selvom det polske flyselskab er blevet en konkurrent i Vietnam.

De første par uger i november har Great Dane Airlines haft et af sine tre fly til et omfattende serviceeftersyn i lufthavnen i den polske hovedstad, Warszawa.

Det Aalborg-baserede flyselskab har indgået et samarbejde med LOTAMS (LOT Aircraft Maintenance Services), der er søsterselskab til LOT Polish Airlines, om et seksårigt eftersyn af Embraer ERJ-195LR-flyet med registrering OY-GDA. Serviceeftersynet begyndte 2. november og er netop afsluttet.

Flyet er 12 år, og 72 måneders-serviceeftersynet hos LOTAMS var derfor det andet af slagsen i dets levetid. Servicearbejdet bestod blandt andet af en omfattende inspektion af flykonstruktionen – herunder eksempelvis lastrummet og gulvet. Vingestrukturen og hovedophængskomponenterne blev ligeledes gået grundigt efter.

Det store serviceeftersyn indebar desuden test og kontrol af flysystemer samt smøring af motorernes fanblade.

Embraer-fly fik ny bemaling i Polen
Great Dane Airlines har også tidligere været på besøg hos LOTs tekniske afdeling. Tidligere på efteråret sendte det nordjyske flyselskab sine to andre Embraer ERJ-195LR til Warszawa, hvor de blev iklædt farverne fra vietnamesiske Bamboo Airways.

Dette skete, da Great Dane Airlines havde fået en wetlease-kontrakt med Bamboo Airways om beskæftigelse af de to fly i Vietnam indtil slutningen af marts 2021. LOTAMS hjalp derfor med at få flyene malet i blå og grønne farver, mens det meste af flykroppen forblev hvidmalet.

Partnere og konkurrenter på samme tid
Samarbejdet mellem Great Dane Airlines og LOTAMS sker i en tid, hvor det nordjyske flyselskab og LOT Polish Airlines ellers er  kommet i direkte konkurrence om Bamboo Airways som kunde. I slutningen af oktober fik også LOT malet to af sine Embraer-fly i farverne fra det vietnamesiske flyselskab, og de skal ligeledes flyve i Vietnam.

Great Dane Airlines ønskede også at få et tredje fly på opgave i Vietnam, men LOT kunne imidlertid tilbyde mere konkurrencedygtige priser. Det polske flyselskab har ansøgt om støtte fra den polske stat, og derfor kunne selskabet angiveligt gøre det billigere.

At Great Dane Airlines har fået en konkurrent på de vietnamesiske wetlease-flyvninger betyder, at flyselskabet heller ikke – som håbet – kan være sikker på at få forlænget wetlease-aftalen. Bamboo Airways har planer om at beskæftige op til 10 Embraer-fly, men fremtiden for Great Dane Airlines i Vietnam er således stadig usikker.

 

Relaterede artikler:

Great Dane Airlines presses af LOT i Vietnam

Grønt lys til Vietnam for Great Dane Airlines

Hjælp til Great Dane Airlines kom for sent