Lufthansa-fly i Frankfurt Lufthavn. (Foto: Frankfurt Airport)

Halvdelen af Lufthansa-flåden flyver i sommer

Lufthansa og søsterselskaberne vil de kommende sommermåneder have over 380 fly i drift. I juli gennemfører Lufthansa-selskaberne 40 procent af det oprindeligt planlagte program.

Flyselskaberne i Lufthansa-gruppen vil i juli måned flyve over 40 procent af det oprindeligt planlagte program, og selskaberne vil frem til udgangen af sommersæsonen 24. oktober have flere end 380 fly i drift.

Det betyder, at halvdelen af ​​Lufthansa-koncernens flåde vil være i luften i de kommende sommermåneder mod kun 180 fly i juni. Det oplyser Lufthansa-gruppen i en pressemeddelelse.

“Lidt efter lidt åbnes grænserne igen. Efterspørgslen stiger på kort sigt, men også på lang sigt. Vi udvider derfor konsekvent vores flyveplan og vores globale netværk og fortsætter med vores genstart,” siger Harry Hohmeister, medlem af bestyrelsen for Lufthansa-gruppen.

Tilbage på 90 procent af rutenetværket i oktober
Ved udgangen af ​​oktober vil mere end 90 procent af alle Lufthansas og søsterselskabernes oprindeligt planlagte kort- og mellemdistanceruter blive betjent igen, ligesom over 70 procent af langrutenetværket.

Lufthansa vil eksempelvis flyve over 150 gange om ugen til destinationer på det amerikanske kontinent henover sommeren og efteråret. Derudover vil der være cirka 90 flyvninger om ugen til Asien, over 45 til Mellemøsten og over 40 til Afrika.

I det europæiske rutenetværk vil Lufthansa have over 2.100 ugentlige forbindelser. Fra Frankfurt vil der blive fløjet til 105 destinationer og fra München til omkring 90 destinationer denne sommer.

Austrian Airlines og SWISS fortsætter genstarten
Austrian Airlines vil også fortsætte genstarten af rutenetværket, og vil fra juli og henover sommeren flyve til over 50 destinationer.

SWISS fortsætter med at udvide antallet af ruter fra Zürich og Genève i de kommende uger og måneder. I juli tilføjer det schweiziske selskab således yderligere 12 europæiske ruter fra Zürich, mens SWISS vil tilbyde 24 europæiske destinationer fra Genève.

SWISS vil også betjene 11 langdistanceruter fra Zürich i juli, mens selskabet i oktober vil være oppe på 17 langdistanceruter.

Eurowings planlægger at vende tilbage til 80 procent af sit rutenetværk i løbet af sommeren, da interessen for at flyve til feriedestinationer i Italien, Spanien, Grækenland og Kroatien vokser efter ophævelsen af ​​rejserestriktioner. I juli vil Eurowings være oppe på 30-40 procent af selskabets normale flykapacitet.

Brussels Airlines vil i løbet af september og oktober komme op på cirka 45 procent af det oprindeligt planlagte program.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa garanterer hjemflyvning

Lufthansa vil nedlægge op til 22.000 fuldtidsstillinger

Lufthansa sætter fart på genopretningen