Ronny Lilienvald, udviklingsdirektør i Billund Lufthavn. (Foto: BLL | PR)

Han skal udvikle Billund Lufthavn

Billund Lufthavns hidtidige økonomichef Ronny Lilienvald får som ny udviklingsdirektør ansvaret for at implementere strategien, der skal udvikle lufthavnen til en ny Airport City.

Sidste år i april kunne økonomichef Ronny Lilienvald  fejre 25 års jubilæum i Billund Lufthavn. Han har dermed om nogen været med på den store vækstrejse, som lufthavnen har gennemlevet i de seneste årtier.

Det bliver også Ronny Lilienvald, der fremover kommer til at tegne udviklingen i lufthavnen, da han som nyudnævnt udviklingsdirektør får ansvaret for at føre visionsplanen ud i livet i forhold til at sikre syv millioner passagerer og 160.000 tons luftfragt i 2040. En udvikling, der vil skabe op imod 9.000 direkte og indirekte arbejdspladser.

I en meddelelse fra Billund Lufthavn fremgår det, at Ronny Lilienvald skal have fokus på at sikre fremdrift og implementere strategien for at udvikle Billund Lufthavn til en international Airport City.

“Det er med glæde, at Ronny og jeg har lavet en aftale, der kombinerer de styrker, som Ronny har i at samarbejde med partnere til Billund Lufthavn kombineret med hans lokale forankring og stor forståelse for Billund Lufthavns værdier og forretning,” siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Tæt samarbejde med PensionDanmark
For nylig præsenterede den internationale vestdanske lufthavn et nyt partnerskab med PensionDanmark, der vil investere et milliardbeløb i Airport City-projektet. 

Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskab har set potentialet i at Billund Lufthavn vil kunne tiltrække danske og internationale virksomheder i en kompetenceklynge samt derudover huse virksomheder, der ser en fordel i at have en lokation tæt på en landingsbane.

Det er disse tanker, der skal have luft under vingerne med Ronny Lilienvald i spidsen som udviklingsdirektør.

”Jeg har i kraft af min hidtidige rolle en solid erfaring med den økonomiske side af forretningsudvikling og har spillet en aktiv rolle i opkøb af jord og bygninger omkring lufthavnen i de senere år,” udtaler den ny udviklingsdirektør, der i 2020 færdiggjorde en Master fra DTU.

PensionDanmark og Billund Lufthavn forventer i løbet af 2022 eller i begyndelsen af 2023 at stifte et fælles selskab, der skal stå for udviklingen af Airport City frem mod 2040.

 

Relaterede artikler:

Billund Lufthavn og pensionskasse i milliardprojekt

Billund Lufthavn fik trecifret millionunderskud

Vækstplan skal fordoble passagertal i Billund Lufthavn