Havarikommissionen skal undersøge SAS-uheld

Et ankommende SAS Airbus A319-fly kørte onsdag morgen ud i græsrabatten i Københavns Lufthavn efter at have landet fra Oslo. Havarikommissionen indleder nu rutinemæssigt en undersøgelse.

SAS har igennem den seneste uges tid været i mediernes søgelys. Det fortsatte onsdag, men på en anden baggrund.

Rutenummer SK454 havde kl. 08.37 sat hjulene på landingsbanen i København Lufthavn efter at have gennemført turen fra Oslo på lidt under en time. Landingsafløbet var afsluttet, hvorefter flyet var på vej ind på en rullebane, da det af uforklarlige årsager kørte ud i græsrabatten.

Herblev blev de 79 passagerer evakueret direkte fra flyet, men uden dramatik. Passagererne blev efterfølgende i busser kørt til terminalen, således at en officielle ankomsttid kunne noteres til kl. 09.00 mod kl. 08.55 i tidtabellen.

Evakueringen foregik af den forreste trappe og var helt uden nogen form for dramatik, fremgår det af en beretning til VG Nett fra en norsk passager.

Undersøges af Havarikommissionen
Der findes ikke i første omgang en forklaring på uheldet. Flere norske passagerer har til VG Nett rapporteret, at flyet havde for høj fart. SAS ønsker derimod ikke at udtale sig om årsagerne til uheldet, førend Havarikommissionen har været inde over sagen, der vil blive rutinemæssigt undersøgt.

Umiddelbart efter uheldet blev den pågældende rullebane lukket for trafik, hvilket dog ikke afstedkom driftsforstyrrelser i lufthavnen.

Det uheldsramte flyer af typen Airbus A319 og har plads til 141 passagerer. Flyet er indregistreret i Danmark i august 2007 som OY-KBR og har således blot lidt mere end fem år på bagen.

Foto: VGNett / 2200 Leserbilde