Airbus A320-200 fra Middle East Airlines. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

Hele året til Beirut fra København

Middle East Airlines-ruten fra Beirut til København bliver en helårsrute, mens SAS har valgt at holde pause i vintermånederne.

Selvom SAS i foråret genåbnede ruten fra København til Beirut, er det ikke muligt i vintersæsonen at flyve med det skandinaviske flyselskab til Libanons hovedstad. SAS har nemlig lukket ned fra den 17. november og frem til den 9. marts næste år.

Den situation synes Middle East Airlines (MEA) at benytte sig af, for selskabet har valgt at forlænge sæsonruten mellem Beirut og København ind i vintertrafikprogrammet. Således vil MEA frem til den 30. marts flyve tre gange om ugen med Airbus A320 på tirsdage, fredage og søndage.

Dermed bliver MEA-ruten til en helårsrute og supplerer de lidt flere end 30 ruter, som MEA opererer fra Beirut Rafic Hariri International Airport til destinationer i Afrika, Mellemøsten og Europa.

Passagertal er fordoblet
SAS fløj i sin første sæson tilbage på ruten hver lørdag fra København til Beirut, og i højsæsonen fra den 3. juli til den 21. august, var der tre ugentlige afgange.

Det er ikke kun lokaltrafikken mellem København og Beirut, der har været attraktiv for SAS. Mange libaneserne bosat i USA benytter således SAS-ruterne til København og derfra videre til den libanesiske hovedstad.

I årets ni første måneder af 2018 har 24.747 passagerer benyttet rutefly mellem København og Beirut, hvor der i samme periode året før blev registreret 13.684 rejsende. Dermed er der sket en fordobling af passagertallet med to selskaber på ruten.

Da SAS for 12 år siden fløj mellem København og Beirut var der omkring 27.000 årlige passagerer på ruten, men i de senere år og frem til 2018, hvor Middle East Airlines i en relativt kort sommersæson har betjent ruten med en betydelig andel af etnisk trafik, har der været lige under 10.000 passagerer årligt.

 

Relaterede artikler:

Billund-rute til Mellemøsten

SAS vender tilbage til Beirut

SAS: Beirut-rute er en fejl