Her byttes og handles der med bonuspoint

Icelandair er sammen med en række amerikanske flyselskaber med i nyt koncept, hvor flyrejsende bytter og handler optjente bonuspoint.

Det har været en kendt sag igennem snart fem år, at rejsende med optjente SAS EuroBonus point kan lade kolleger, familie og venner rejse på optjente bonuspoint.

Men nu får optjente bonuspoint større værdi gennem en særlig “byttebørs“, der er etableret hos points.com. Her kan man som flyrejsende købe, sælge eller bytte sine bonuspoint fra ét program til ét andet.

For eksempel har mange rejsende nogle point stående hos et luftfartsselskab, som der sjældent benyttes. Her vil det være muligt at bytte disse point til points fra et af de selskaber, som man anvender hyppigt. Der kan også være situationer, hvor man kan købe eller bytte sig til points, hvis man er tæt på at have points nok til en frirejse.

SAS skriver i sine medlemsbetingelser for EuroBonus, at optjente points ikke kan sælges, overdrages, arves, indløses mod kontanter eller anvendes uden for EuroBonus-programmet. Nogenlunde samme tekst har også tidligere stået med småt hos de fleste amerikanske flyselskaber, der nu er blevet mere fleksibile omkring brugen af bonuspoint. Således er flere af selskaberne officielle partnere til points.com, hvor køb, salg og bytte af points understøttes af de pågældende selskaber.

Icelandair

Icelandair er tilknyttet som partner hos points.com

Points.com har American Airlines, Continental, Delta og US Airways som nogle af sine partnere. Herudover er der også en partner-aftale med Icelandair, som deltager i det fulde programm på den nye byttebørs, der kaldes GPX (Global Points Exchange).

Selskaber som Air France KLM, BMI, British Airways, Lufthansa, SAS og Virgin Atlantic er udelukkendetilknyttet som partnere, hvor der kan købes ekstra point direkte hos disse selskaber.

Points.com drives af Points International Ltd. med hovedsæde i Toronto. Selskabet beskæftiger ca. 70 medarbejdere på hovedkontoret samt iafdelinger i Dallas og Chicago.

Link: Points.com