Thomas Engelhart, direktør for SAS Growth Initiaitve. (Foto: SAS AB)

Hotelmand i spidsen for vækstselskab i SAS

Med sin baggrund i tre skandinaviske hotelkæder skal dansk-norske Thomas Engelhart i fremtiden stå i spidsen for vækstselskabet SAS Growth Initiative.

Sidste sommer blev forhenværende koncerndirektør i SAS, Eivind Roald, udnævnt som ansvarlig for SAS Growth Initiative, der er et selvstændigt selskab, der blandt andet skal fastholde og udvikle relationerne med 5,3 millioner medlemmer og samarbejdspartnerne i SAS EuroBonus.

Den nyudnævnte vækstdirektør kom dog ikke til at sidde længe i chefstolen for det nye SAS-selskab, idet Eivind Roald ved udgangen af november sidste år forlod den skandinaviske luftfartskoncern til fordel for en stilling hos den svenske kapitalfond Altor Equity Partners.

Nu er det lykkedes at finde hans afløser, og det blev Thomas Engelhart, der senest kommer fra en stilling som kommerciel direktør hos Scandic Hotels. En rolle, som han bestred fra august 2015 og indtil oktober sidste år, da han måtte forlade den skandinaviske hotelkoncern efter uenighed med koncernchef Even Frydenberg om den strategiske retning.

Tidligere har Thomas Engelhart blandt andet været ansat i Carlson Rezidor Hotel Group i 18 måneder fra 2014 til 2014 samt direktør for First Hotels i Stockholm fra 2000 til 2002. Herudover har der også været en periode fra 2007 til 2011 hos Scandic Hotels med et visitkort, hvorpå der stod SVP Commercial Operations.

“Jeg er meget glad for at kunne byde Thomas Engelhart velkommen til SAS. Han kompetence og erfaring er perfekt, når vi nu tager næste skridt i at udvikle og forstærke vores kundetilbud. Han kommer til at udvikle vores partnersamarbejde og udvikle relationerne til vore kunder, som er medlemmer i EuroBonus. Vi ser et stort potentiale i at skabe vækst i nye områder, og her kommer Thomas til at få en central rolle i virksomheden som chef for SAS Growth Initaitve,” siger Göran Jansson, der er vicekoncernchef i SAS.

Bred erfaring
Udover hotelbranchen har Thomas Engelhart en baggrund og erfaring fra rejsebranchen, loyalitetsprogrammer og detailhandel. Der sker via tidligere ansættelser i American Express, Coop og Klarna.

“Jeg er meget glad og stolt af at blive ansat i SAS. Jeg glæder mig virkelig til at arbejde sammen med teamet og andre interessenter for at styrke den eksisterende forretning og udvide SAS´ kundetilbud på nye områder. Det kommer til at skabe resultater og værdi for vores kunder og Skandinaviens førende flyselskab,” siger Thomas Engelhart i en kommentar i forbindelse med ansættelsen.

Thomas Engelhart har dansk-norske rødder og taler flydende norsk, dansk, svensk, engelsk og fransk. Udannelsesmæssigt har han en MBA fra Ceram University i Frankrig med i bagagen sammen med en bachelor i Hotel Management fra Glion i Schweiz.

 

Relaterede artikler:

Vækstdirektør stopper i SAS

SAS udskiller EuroBonus i nyt selskab