La Palma er den nordvestlige af Kanarieøerne og en populær destination hos Bravo Tours.

Hotelpriser presser ruteflyvninger til Kanarieøerne

Ifølge Bravo Tours flyver lavprisflyselskaberne med halvtomme fly til Kanarieøerne, da det ikke er muligt at finde hotelværelser til rimelige priser.

Det er blevet dyrere for danskerne at tage på solferie i vintermånederne. Især hvis man vælger at købe en billet med et af lavprisflyselskaberne og samtidig satser på, at man selv kan finde et billigt hotelværelse via en af de mange hotelportaler.

Hotellerne har nemlig presset priserne i vejret på De Kanariske Øer, således at det er blevet en bekostelig affære at købe overnatning i løs vægt på på de populære øer i Atlanterhavet. Det nyder charterarrangørerne godt af, da store indkøbskontrakter sikrer, at hotelpriserne ikke løber helt løbsk.

“Lavprisflyselskaberne flyver med halvtomme fly til Kanarieøerne, fordi gæsterne ikke kan finde hotelsenge til fornuftige priser,” fortæller Peder Hornshøj, administrerende direktør fra Bravo Tours.

Ifølge hans forklaring hænger det sammen med, at Tunesien er helt væk, mens Tyrkiet falder tilbage. Derfor har mange søgt mod De Kanariske Øer, hvorfor markedskræfterne sætter ind, når efterspørgslen stiger. Til gengæld er Egypten på vej opad igen.

“Tidligere var der 32 charterfly om ugen til Egypten i vintermånederne. I denne vinter er der kun fem. Vi har alt udsolgt til Hurghada i Egypten resten af vintersæsonen,” lyder det fra Bravo Tours-direktøren.

På vej tilbage
Selvom Tunesien har været helt væk i flere år, så er der alligevel noget, der tyder på, at destinationen stille og roligt er på vej tilbage. Således har Thomas Cook Airlines i Belgien annonceret, at man starter op med en ugentlig flyvning fra Bruxelles til Enfidha den 8. april. Rejsevejledningen til Tunesien har været skærpet siden midten af 2015, da 38 primært britiske turister blev dræbt ved at terrorangreb nær Sousse.

Udover Tunesien er Sharm el-Sheikh også ved at være på vej tilbage i charterarrangørernes rejseprogrammer, hvilket kan lette prispresset på Kanarieøerne og Spanien.

I sommermånederne findes de mest eftertragtede rejsemål i øjeblikket i Spanien, Grækenland og Portugal, hvor hotellerne generelt forsøger at skumme fløden, indtil Tyrkiet, Tunesien og Egypten er tilbage på fuld styrke.

Ifølge Bravo Tours er der en tendens til, at danskerne holder længere ferier i vinterhalvåret. Langtidsrejser er tilsyneladende kuren mod det kolde danske vintervejr. Derfor vil Danmarks tredjestørste charterarrangør i vintersæsonen 2017/18 satse på langtidsrejser til Kanariøerne, Costa del Sol, Algarve i Portugal samt Thailand og Kenya-kysten.

 

Relaterede artikler:

Bravo Tours vil sælge 2.000 rejser til Indien

Ny charterdestination på De Kanariske Øer

Hurghada-angreb skræmmer ikke danske turister

Flyselskaber vender tilbage til Sharm el-Sheikh

Udenrigsministeriet fraråder Tunesien-rejser