Paris-CDG - Terminal 2F (Foto: Groupe ADP)

Hundredevis af flyaflysninger

Tirsdag vil de franske flyveledere gennemføre endnu en af de talrige strejker, og det medfører i hundredevis af aflysninger. Danske passagerer vil også blive ramt.

De franske flyveledere indledte mandag aften kl. 19.00 en omfattende strejke, der vil få store konsekvenser for den europæiske flytrafik i løbet af tirsdagen. Strejken slutter efter planen onsdag morgen kl. 06.00.

Udover at flyvninger til og fra Frankrig vil blive ramt af arbejdsnedlæggelsen, vil overflyvninger over det franske luftrum også blive begrænset, hvilket medfører aflysninger af en række flyafgange til og fra Spanien.

Ryanair må endnu engang holde for med flere end 240 aflysninger i løbet af tirsdagen, hvilket vil ramme omkring 40.000 passagerer. Men også selskaber som Air France og easyJet vil kunne mærke konsekvenserne af strejken.

Det er utilfredshed med præsident Emmanuel Macrons arbejdsmarkedsreformer, der har fået de franske flyveledere og andre faggrupper på det franske arbejdsmarked til at markere deres utilfredshed gennem en strejke.

Mindst 10 aflysninger til og fra Danmark
Aflysningerne får også konsekvenser for danske passagerer. Ryanair har aflyst en rotation Alicante-Billund-Alicante, mens der også er aflysninger fra Københavns Lufthavn.

Fra CPH aflyses således afgangene til Paris tirsdag kl. 12.10, 12.45 og 13.20 med henholdsvis Air France, SAS og easyJet. Flyvningerne den modsatte vej er også aflyst, og det er også tilfældet med en easyJet-rotation tirsdag aften fra Lyon. Samlet vil der derfor være mindst 10 flyafgange aflyst til og fra Danmark.

I følgende lufthavne ventes en reduceret trafikkapacitet på 30 procent: Paris Orly, Paris Charles de Gaulle, Paris Beauvais, Lyon, Marseille, Nice, Toulouse og Nantes.

Flyselskaberne opfordrer passagerene til at møde op i god tid i de franske lufthavne og samtidig beregne sig ekstra tid til transport og eventuelt overveje alternative måder at nå frem til lufthavnen på.