En Boeing 737-800 fra American Airlines. Foto: Eric Salard

Hundredvis af afgange aflyst

Flyselskaber i USA bliver løbet over ende af voldsomme stigninger i efterspørgslen. American Airlines var et af de flyselskaber, der blev hårdt ramt i weekenden.

Hundredvis af flyvninger med American Airlines blev i weekenden og mandag aflyst på grund af problemer med at skaffe personale kombineret med problemer med vedligeholdelse. Ifølge ABC News blev 123 afgange aflyst lørdag, 178 søndag og 97 mandag.

American Airlines frygter, at der vil blive aflyst et sted mellem 50 og 60 afgange dagligt resten af juni og et sted mellem 50 og 80 afgange dagligt i juli.

”Vi lavede målrettede ændringer med det formål at ramme færrest mulig af vores passagerer,” hedder det i en erklæring fra selskabet.

Selskabet siger videre, at det vil forsøge at underrette passagererne i god tid om aflyste flyvninger og give dem mulighed for at booke om til alternative afgange.

Alle mangler personale
Alle amerikanske flyselskaber kæmper i denne tid med at skaffe personale nok, da antallet af flyrejser er sprunget fra en historisk nedtur til at nærme sig niveauet før pandemien.

Da pandemien ramte i marts sidste år, tilbød flyselskaberne tusindvis af ansatte tidlig pensionering eller fratrædelsesordninger. Men nu er selskaberne desperate efter at få besat stillingerne igen, da de mangler medarbejdere til at håndtere kunderne.

På et tidspunkt i løbet af Memorial Day-weekenden oplevede kunder hos Delta Air Lines eksempelvis, at ventetiden på at tale med en medarbejder var mere end 21 timer. Memorial Day er en amerikansk helligdag, der ligger den sidste mandag i maj.

Flere selskaber har også har problemer med at få håndteret bagage, transporteret passagerer i kørestole samt at få cateringen til at fungere igen.

Security er også på presset
Tidligere på måneden advarede Transportation Security Administration (TSA), som står for sikkerhedskontrollen i landets lufthavne, om, at TSA ville mangle medarbejdere i 131 amerikanske lufthavne i løbet af juni.

Rejsende i USA har den senere tid meldt om problemer med at komme gennem security i lufthavnene. En ventetid på flere timer har ikke været unormal.

 

Relaterede artikler:

Passagererne står i kø for at flyve i USA 

Passagervækst på over 40 procent i CPH

KLM har genetableret sine nordamerikanske ruter