En Boeing 777-200ER fra KLM. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

KLM har genetableret sine nordamerikanske ruter

Antallet af nordamerikanske ruter fra KLM denne sommer er næsten tilbage på niveauet fra 2019. Flere ruter kan desuden blive tilføjet hen over de kommende måneder.

KLM har de seneste uger været i fuld gang med at genetablere rutenetværket. Antallet af ruter i Europa denne sommer er eksempelvis større end før coronapandemien.

Nu har det hollandske flyselskab også fået genetableret store dele af sit nordamerikanske rutenetværk. Således vil der være i alt 16 ruter fra Amsterdam Schiphol til nordamerikanske destinationer i sommeren 2021. Det er én destination mindre end i sommeren 2019. Kun Salt Lake City vil ikke blive betjent, men til gengæld kan KLM tilbyde flyvninger dertil med sin partner Delta Air Lines.

Herudover har KLM til hensigt at tilføje Las Vegas og Minneapolis i løbet af sommeren, men disse ruter afhænger af lempede rejserestriktioner mellem USA og Europa.

Antallet af destinationer er centralt i KLMs strategi. Flyselskabet har under coronapandemien forsøgt at opretholde så mange ruter som muligt ved at skære kraftigt ned på kapaciteten. Dermed havde passagererne fortsat et stort udvalg af ruter, ligesom der fortsat kunne flyves fragt.

Færre frekvenser og sæder
I løbet af sommeren vil antallet af frekvenser til de nordamerikanske destinationer være langt lavere end i sommeren 2019. Og frekvenser og sædekapacitet vil variere fra destination til destination. I takt med, at flere bliver vaccineret og rejserestriktioner lempes, vil KLM være klar til at kunne håndtere en øget efterspørgsel.

”Det er meget positivt, at vores nordamerikanske destinationsnetværk næsten er vendt tilbage til sit oprindelige niveau, hvad angår antallet af destinationer. Nordamerika er et vigtigt marked for KLM. Dette forhold går langt tilbage – illustreret af det faktum, at vi i år fejrer 75 års flyvninger til New York,” siger Pieter Elbers, koncernchef i KLM.

”Forhåbentlig lempes rejserestriktionerne for USA, Canada og Mexico snart, hvilket vil give vores passagerer flere muligheder for igen at rejse til Nordamerika. Et internationalt gyldigt vaccinepas ville være meget nyttigt til dette.”

KLM oplyser, at der i det kommende vintertrafikprogram, der løber fra 31. oktober 2021 til 26. marts 2022, vil blive tilføjet ruter fra Amsterdam til mexicanske Cancun og Orlando i den amerikanske delstat Florida.

 

Relaterede artikler:

Seks nye langdistanceruter fra KLM

KLM har flere ruter end før corona

KLM stopper alle interkontinentale ruter