Dubai International Airport. (Foto: Dubai Airports)

Hurtigere paskontrol i Dubai

Dubai Airports har installeret 20 nye og forbedrede ’smart gates’ i Dubai International Terminal 1.

En stribe på 20 nye smart gates er installeret side om side med de 10, der blev installeret i december i i lufthavnens Terminal 1. Det betyder, at der nu er installeret i alt 127 smart gates i lufthavnen. Smart gates forkorter den gennemsnitlige tid, der bruges på paskontrol fra minutter til under 10-15 sekunder.

Introduktionen af de seneste 20 smart gates falder sammen med starten på Emiraternes innovationsmåned, der sidste år blev sat i værk af Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, vicepræsident og premierminister for De forenede arabiske Emirater, UAE, og statsoverhoved i Dubai for at fremme landets innovationskultur.

Kun 17 procent bruger dem
“Dubai Airports søger hele tiden muligheder for udvikling, der kan gøre flyrejsen enklere og mere komfortabel for de rejsende. Og det er lige det, smart gates gør ved at reducere kontroltiden til 10-15 sekunder og dermed forkorte køerne”, sagde Michael Ibbitson, Executive Vice President, Technology & Infrastructure for Dubai Airports. “Men det er overraskende, at kun 17 procent af vores passagerer benytter den nye service. Hvis man bor i UAE kan man benytte sit borgerkort og hvis man har et maskinlæsbart pas, kan det spare de rejsende tid og gøre rejsen behageligere”.

“Smart gates i Dubai International er resultat af en løbende udvikling og tæt samarbejde mellem Udenrigsministeriet og Dubai Airports. Vi er stolte over slutresultatet, som letter rejsen for millioner af flypassagerer, et tal som fortsat vil stige”, sagde Thani Al-Zaffin, generaldirektør og bestyrelsesmedlem hos emaratech, der har udviklet projektet.

I alt benyttede 5,5 millioner rejsende smart gates i lufthavnen i 2017. Dubai International er den første lufthavn i regionen, der tager de automatiske paskontroller i brug.

Relaterede artikler:

MAX-fly på Dubai-rute fra Skandinavien

Ny passagerrekord i Dubai

Emirates: Øget samarbejde med flydubai